Tým sa nepáčil dvojaký meter na výrobu keksov z ich portfólia, do ktorých v západoeurópskych krajinách pridávali maslo, zatiaľ čo na východe starého kontinentu v pochutine dominoval palmový olej. Spoločnosť tak rozhnevaným kritikom ustúpila a receptúru zjednotila.
Receptúra keksov, ktoré do vychodnej Európy dodávala poľská pobočka spoločnosti Bahlsen, sa pre tlak lokálnych spotrebiteľov musela zmeniť. „Maslové keksy pre východnú Európu v porovnaní so západnou doteraz obsahovali asi len polovičné množstvo masla a rozdiel bol vykompenzovaný palmovým olejom,“ prezradila hovorkyňa spoločnosti a dodala, že firma musela vyhovieť prianiam spotrebiteľov.
Podiel masla sa tak zvýšil z 5 na 12 percent a nadobro sa vysadil palmový olej. Na maslovejších keksoch dovážaných aj do Maďarska, Českej republiky či Slovenska si môžeme pochutiť od 1. júla. Stredoeurópske štáty vyslali do boja proti dvojakej kvalite potravín nášho premiéra Roberta Fica, ktorý sa tento týždeň stretne so šéfom Európskej komisie Jeanom-Claudom Junckerom. „Slovenský spotrebiteľ určite neočakáva umelé sladidlá a farbivá, viac éčok alebo menší podiel mäsa ako spotrebiteľ z Rakúska či Nemecka,” uviedla ministerka Gabriela Matečná.