Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
01.08.2017 11:20 | Šport | Futbal

Tvrdé jadro fanúšikov Ružomberka pohrozilo bojkotom: Bude odveta s Evertonom bez neho?

Futbalový sviatok v Ružomberku. Priaznivcov slovenského futbalu čaká na Liptove ozajstný zážitok - odvetný duel 3. predkola Európskej ligy domáceho MFK proti anglickému Evertonu FC.

Zápas bude mať nielen náboj atraktívneho súpera, ktorý sa naposledy predstavil na Slovensku v súťažnom stretnutí v októbri 1984 v rámci osemfinálového 2. kola vtedajšieho Pohára víťazov pohárov čelil Interu Bratislava, ale aj skvelej východiskovej pozície Ružomberka, ktorý v prvom zápase prehral v Goodison Parku tesne 0:1 a jeho šance na postup nie sú nereálne.

Domáci funkcionári majú pred štvrtkovým zápasom plné ruky práce. Jednak čelili obrovskému záujmu divákov o vstupenky, no na druhej strane zaregistrovali zo strany tvrdého jadra fanúšikov Ružomberka nespokojnosť. Tí svoje výhrady oznámili na svojom profile na sociálnej stránke a pohrozili MFK dokonca bojkotom. V nedeľu si na zápas 2. kola Fortuna ligy proti Senici (4:0) našlo cestu iba 1394 divákov, pričom v hľadisku chýbali práve tí najskalnejší.

"Ruža je pre nás viac než čokoľvek na tomto svete. Sme schopní za ňou cestovať stovky kilometrov, dávať výpovede z prác, hádať sa s manželkami. Fanatizmus pre Ružu, ktorý koluje v našich žilách a ktorý už roky prejavujeme na tribúnach aj mimo nej, sa však dostal do nemilosti niektorých ľudí z klubu, členov SBS a polície. Fanúšikovi, ktorý Ruži obetuje každý deň, v podniku kde Ružomberku celé roky robí reklamu a dobré meno, sa niektorí jednotlivci rozhodli zakázať vstup na štadión. Zatiaľ na neurčito. Znamená to pre nás prekročenie červenej čiary. Ponižovanie a kriminalizovanie čo i len jedného z nás je ponižovanie a kriminalizovanie celej 1906. Tu už nejde o nejaké osobné rozbroje, ale o hrdosť na to, čo sme celé tie roky krvopotne budovali. Je škoda, že je to práve v čase, keď naša Ruža hrá životné zápasy, ale my sme tu boli predtým a budeme tu aj potom. Cestu ako podporiť hráčov, ktorí si to zaslúžia si určite nájdeme. Nevieme, či už zajtra na Senici, či na Evertone, alebo až o mesiac... Nemôžme dopustiť, aby niekto, vďaka komu máte handry, čo žrať a piť v piatok večer, ten u koho sa kupujú v predpredaji na ligu lístky do Géčka (sektor fanklubu) nebol vpustený na štadión na základe domnienky. My sme vždy všade tam, kam nám Gazdu pustia, alealoooo!" píše sa vo vyhlásení Concordia 1906 - Ružafans.

Bude aj fanzóna

 

Ružomberský klub chce vyhovieť aj tým fanúšikom, ktorým sa nepodarilo zakúpiť si vstupenky. Pre nich pripravil klub fanzónu.

"Fanzóna sa bude vo štvrtok od 19. hodiny nachádzať na námestí Andreja Hlinku pred Mestským úradom v Ružomberku, kde bude pre návštevníkov pripravený moderovaný program, živý prenos zápasu na veľkoplošnej obrazovke, stánky so suvenírmi a občerstvením a súťaže o klubové suveníry," píše sa na webovej stránke Ružomberka.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



(ilustračné foto)
Strašné správy: VÝBUCH v sklade továrne! Hlásia mŕtvych
Polícia zistila viaceré porušenia zákona na hraničnom priechode Jarovce–Kittsee.
Foto
Kontrola na slovenských hraniciach priniesla zarážajúce výsledky: Sila, pri čom pristihla polícia vodičov
Vozidlo Záchrannej zdravotnej služby.
HROMADNÁ nehoda pri Ružomberku: Na mieste zasahujú hasiči aj záchranári!
Bratislava. (Ilustračné foto)
Mapa Bratislavy sa zmení: Pozrite sa, čo všetko na nej pribudne
Foto
Vlhová si dala vlasy zosvetliť melírom, no seklo jej to aj v minulosti: TAKTO sa menila Peťa
Podozrivý predmet pri obchodnom dome v Bratislave: Stál na ňom znepokojivý ODKAZ, na mieste je polícia
Drexler je stálicou šou Let’s Dance.
Foto
Hviezde maniere porotkyne Drexler: Museli jej hľadať extra ubytovanie! Aha, akú podmienku mala
Podvodník predával vstupenky, ľudia ich však nikdy nedostali.
Foto
Nechutný PODVOD na Slovensku: Muž obral ľudí o viac ako pol milióna eur! Strašné, čo robil
Ruský prezident Vladimir Putin (vľavo) a severokórejský líder Kim Čong-un (vpravo) sa usmievajú po ich stretnutí v Pchjongjangu v stredu 19. júna 2024.
Stalo sa to, čoho a všetci obávali: Ide o Rusko a KĽDR! To nevyzerá dobre
(ilustračné foto)
Ministerstvo upozorňuje na dezinformácie: Slováci, nenaleťte na tieto klamstvá
Herec sníva o šťastnej rodine.
Šok na televíznych obrazovkách: Juraj Bača skončil v náručí TOHTO fešáka!
Kengura neprežila zrážku s autom na Liptove.
FotoVáš Tip
Smutná správa z LIPTOVA: Vodičovi vbehla pod kolesá KENGURA! Exotické zviera zrážku neprežilo