Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
04.08.2017 21:55 | Šport | Futbal

Fortuna liga: Nečakané zaváhanie Slovana, nováčik z Nitry neprestáva prekvapovať!

V treťom kole Fortuna ligy zaváhal ŠK Slovan Bratislava na ihrisku FK Senica, s ktorou remizoval 1:1. Nitra rozdrvila Prešov výsledkom 4:0.

FK Senica - ŠK Slovan Bratislava 1:1 (0:1)

Góly: 81. Vaščák - 2. Mareš. Rozhodovali: Marhefka - Hrčka, Adám, ŽK: Romulo, Medvěděv - Droppa, Rundič, Hološko, 1353 divákov.

 

V úvodnom zápase 3. kola nastúpili Záhoráci s tromi novým akvizíciami - stopérom Jarabicom a záložníkmi Vaščákom a Obiechinom. V zostave Slovana sa objavil prvýkrát Droppa. Belasí mali výborný vstup do zápasu, keď už v 2. minúte strelili gól. Po prihrávke Čavriča, ktorý dostal až priveľa priestoru v pokutovom území, Mareš zvnútra 16-ky prestrelil Placha. V prvom polčase Slovan predviedol profesorský výkon, mal síce loptu viac na svojich kopačkách, ale jeho hre chýbal väčší pohyb a nasadenie. Záhoráci bojovali a dostali sa aj do jednej šance na vyrovnanie. V 34. minúte po krásnej kombinácii a centri Otrísala zakončoval v 16-ke Vaščák, loptu však zle trafil a tá išla mimo brány.

 

V úmornej horúčave bolo aj na začiatku druhého polčasu slabé tempo. Profesorský Slovan sa nedostával do zakočenia. Záhoráci postupom času zvýšili bojovnosť, ktorá im priniesla zaslúžené ovocie. V 71. minúte senický rýchly brejk, keď Vaščák vysunul Obiechina, ten si zasekol v 16-ke obrancu, jeho strelu brankár vytlačil končekmi prstov na roh, po jeho zahratí hlavičkoval Jarabica len do Greifa. O päť minút sa dostal k nakopnutej lopte Smékal, z dobrej pozície prestreil bránu Slovana. Jediná vážnejšia strela Slovana bola v 78. minúte, keď Sekulič nastrelil brvno Plachovej brány. Zaslúžené vyrovnanie prinesla 81. minúta, po priamom kope Richtárecha priťukol jeden so Seničanov loptu na zadnú žrď, kde bol pripravený Vaščák a vo svojom premierovom zápase v senickom drese strelil aj premiérový gól. V samotnom závere sa už nič neudialo, Slovan na Záhorí nenadchol a mladí Seničania zaslúžene získali cenný bod.

 

1. FC Tatran Prešov - FC Nitra 0:4 (0:0)

Góly: 59. Kóňa, 70. Valenta, 74. Chovanec, 83. Šimončič. Rozhodoval: Očenáš, ŽK: Udeh - Kóňa, 627 divákov

 

Zápas vlaňajšieho nováčika s tohtoročným mohli lepšie začať Prešovčania. V 11. minúte sa po rohovom kope dostal k zakončeniu Wiezik, ale zblízka nenamieril presne. Ďalšie minúty prvého dejstva priniesli vyrovnaný futbal. Oba tímy sa snažili o úvodný gól, no defenzívy pracovali spoľahlivo a tak sa hráči do zakončenia príliš nedostávali. Skóre neotvoril ani Sedlák, ktorý v závere prvého polčasu ďalekonosnú strelu namieril do hornej žŕdky Hroššovej bránky.

Ako namieriť spoza šestnástky ukázal Prešovčanom hosťujúci Kóňa. Ten sa v 59. minúte dostal k zakončeniu pred pokutovým územím a nedal Talianovi šancu - 0:1 Prešovčania sa z inkasovaného gólu ťažko spamätávali a to využili hostia. Snahy domácich o vyrovnanie brzdili už v zárodku a v 70. minúte dosiahli dôležitý druhý gól. Zmätky v obrane súpera využil Valenta a zblízka upravil na 0:2. Keď o štyri minúty zapadol za Talianov chrbát aj strieľaný center Chovanca, bolo o víťazovi rozhodnuté. Za komfortného stavu hosťujúci Šimončič v 78. minúte síce nepremenil penaltu, no o päť minút na to utešenou strelou z diaľky pridal štvrtý nitriansky gól. Nitrania sú tak po 3. kole naďalej nezdolaní a naďalej bez inkasovaného gólu.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Amir dokončil medicínu a spev v jeden týždeň, v súčasnosti sa plne venuje práve prvému odboru.
Foto
Amir z Čadce vyštudoval NARAZ medicínu i spev: Z opernej hviezdy je sexi lekár! Šokuje vás, čo PRIZNAL
Asi 200 ľudí stálo v zástupe hodiny bez pohnutia.
Váš Tip
Hrozivá situácia v Tatrách: 200 ľudí na hodiny uviazlo v dlhom zástupe! Na náročnej trase čakali do noci
Mark a Sarah Humistonovci boli prísni rodičia.
Foto
Strašná tragédia: Mladík zastrelil rodičov († 43), († 42) aj súrodencov († 9), († 7)! Šokujúci dôvod
Na snímke podpredseda NR SR poverený jej riadením Peter Žiga (Hlas-SD).
Žiga verí, že ku kolapsu v zdravotníctve nepríde: Stále je čas na dohodu a stabilizáciu situácie, uviedol
Výbuch obytnej budovy spôsobil smrť trom ľuďom.
Foto
Zábery, z ktorých mrazí! Explózia zrovnala obytnú budovu so zemou: Na mieste zomreli traja ľudia
Vyššia daň sa odrazí aj na cenách stomatologických zákrokov
Slováci, pripravte sa na zmeny, ktorá potrápia vaše PEŇAŽENKY: Budú zubári len pre bohatých?!
Misska otvorene priznala, čo od muža očakáva.
Foto
Misska Šebestová sa pochválila NOVINKOU: Toto sú jej nové LÁSKY! Zverejnila aj FOTO
Middle aged blonde woman sits on couch at living room holding her head with her hands, feels unhappy because of headache, personal troubles, illness or bad news, she need psychological or medical support
Môžete ho mať ROKY a ani o tom NEVIETE! 9 príznakov nebezpečného NÁDORU na mozgu
(ilustračné foto)
Žilinčania, zbystrite pozornosť! Mesto čakajú veľké dopravné obmedzenia: Týka sa to TÝCHTO ulíc!
Olympiáda na Slovensku? Andrej Danko oznámil začiatok rozhovorov s Maďarskom
Hasič pozoruje miesto útoku ruského bezpilotného lietadla, ktorý zabil v Kyjeve tínedžerku.
Rusi majú na svojich rukách ďalšiu nevinnú krv: Pod paľbou rakiet zomrelo niekoľko osôb, vrátane tínedžerky
2024 - Manželia sú stále zaľúbení až po uši.
Foto
Vlado Kobielsky úprimne o manželstve: Mali sme veľmi náročné obdobie! Slová o rozpade rodiny