Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
04.08.2017 21:55 | Šport | Futbal

Fortuna liga: Nečakané zaváhanie Slovana, nováčik z Nitry neprestáva prekvapovať!

V treťom kole Fortuna ligy zaváhal ŠK Slovan Bratislava na ihrisku FK Senica, s ktorou remizoval 1:1. Nitra rozdrvila Prešov výsledkom 4:0.

FK Senica - ŠK Slovan Bratislava 1:1 (0:1)

Góly: 81. Vaščák - 2. Mareš. Rozhodovali: Marhefka - Hrčka, Adám, ŽK: Romulo, Medvěděv - Droppa, Rundič, Hološko, 1353 divákov.

 

V úvodnom zápase 3. kola nastúpili Záhoráci s tromi novým akvizíciami - stopérom Jarabicom a záložníkmi Vaščákom a Obiechinom. V zostave Slovana sa objavil prvýkrát Droppa. Belasí mali výborný vstup do zápasu, keď už v 2. minúte strelili gól. Po prihrávke Čavriča, ktorý dostal až priveľa priestoru v pokutovom území, Mareš zvnútra 16-ky prestrelil Placha. V prvom polčase Slovan predviedol profesorský výkon, mal síce loptu viac na svojich kopačkách, ale jeho hre chýbal väčší pohyb a nasadenie. Záhoráci bojovali a dostali sa aj do jednej šance na vyrovnanie. V 34. minúte po krásnej kombinácii a centri Otrísala zakončoval v 16-ke Vaščák, loptu však zle trafil a tá išla mimo brány.

 

V úmornej horúčave bolo aj na začiatku druhého polčasu slabé tempo. Profesorský Slovan sa nedostával do zakočenia. Záhoráci postupom času zvýšili bojovnosť, ktorá im priniesla zaslúžené ovocie. V 71. minúte senický rýchly brejk, keď Vaščák vysunul Obiechina, ten si zasekol v 16-ke obrancu, jeho strelu brankár vytlačil končekmi prstov na roh, po jeho zahratí hlavičkoval Jarabica len do Greifa. O päť minút sa dostal k nakopnutej lopte Smékal, z dobrej pozície prestreil bránu Slovana. Jediná vážnejšia strela Slovana bola v 78. minúte, keď Sekulič nastrelil brvno Plachovej brány. Zaslúžené vyrovnanie prinesla 81. minúta, po priamom kope Richtárecha priťukol jeden so Seničanov loptu na zadnú žrď, kde bol pripravený Vaščák a vo svojom premierovom zápase v senickom drese strelil aj premiérový gól. V samotnom závere sa už nič neudialo, Slovan na Záhorí nenadchol a mladí Seničania zaslúžene získali cenný bod.

 

1. FC Tatran Prešov - FC Nitra 0:4 (0:0)

Góly: 59. Kóňa, 70. Valenta, 74. Chovanec, 83. Šimončič. Rozhodoval: Očenáš, ŽK: Udeh - Kóňa, 627 divákov

 

Zápas vlaňajšieho nováčika s tohtoročným mohli lepšie začať Prešovčania. V 11. minúte sa po rohovom kope dostal k zakončeniu Wiezik, ale zblízka nenamieril presne. Ďalšie minúty prvého dejstva priniesli vyrovnaný futbal. Oba tímy sa snažili o úvodný gól, no defenzívy pracovali spoľahlivo a tak sa hráči do zakončenia príliš nedostávali. Skóre neotvoril ani Sedlák, ktorý v závere prvého polčasu ďalekonosnú strelu namieril do hornej žŕdky Hroššovej bránky.

Ako namieriť spoza šestnástky ukázal Prešovčanom hosťujúci Kóňa. Ten sa v 59. minúte dostal k zakončeniu pred pokutovým územím a nedal Talianovi šancu - 0:1 Prešovčania sa z inkasovaného gólu ťažko spamätávali a to využili hostia. Snahy domácich o vyrovnanie brzdili už v zárodku a v 70. minúte dosiahli dôležitý druhý gól. Zmätky v obrane súpera využil Valenta a zblízka upravil na 0:2. Keď o štyri minúty zapadol za Talianov chrbát aj strieľaný center Chovanca, bolo o víťazovi rozhodnuté. Za komfortného stavu hosťujúci Šimončič v 78. minúte síce nepremenil penaltu, no o päť minút na to utešenou strelou z diaľky pridal štvrtý nitriansky gól. Nitrania sú tak po 3. kole naďalej nezdolaní a naďalej bez inkasovaného gólu.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

(ilustračné foto)
Aktualizované
Násilie, nepokoje a hádky! V Gruzínsku sa odohrali kľúčové voľby: Stále nie je jasné, kto je skutočným víťazom
Vicemajster sveta z roku 1998 Zé Carlos
Brazília v šoku: Zomrel spoluhráč Ronalda, Rivalda či Roberta Carlosa!
Polícia stále pátra po nezvestnom pasažierovi.
Muža, ktorý skočil do Dunaja, sa nepodarilo oživiť: Zistili, koľko mal rokov
Emma pád neprežila.
Foto
Obrovské nešťastie: Tehotná mamička Emma zomrela po PÁDE z okna! Jej posledná FOTO láme srdce
Foto
DOTKNUTÝ sexsymbol Juraj Bača: Táto žena ho otvorene ODMIETLA! Dôvod ho zamrzel
Vodca sekty na Slovensku Igor Michajlovič Danilov.
Váš Tip
Nebezpečná sekta možno lanárila aj vás: Sľubuje bývanie zadarmo, človek sa má dožiť 1500 rokov!
Michal Krištof bol pred odchodom do KHL pravidelne nominovaný na reprezentačné zrazy.
Krištof reaguje na svoj odchod z Ruska: Celé to bolo úplne inak!
Juraj sníva o ceste okolo sveta.
Foto
Sexi herec zo seriálu Nemocnica Juraj Ďuriš: TOHTO sa najviac bojím!
(ilustračná fotografia)
Desivý útok na policajný konvoj: Hlásia viacero obetí! Hovorí sa o teroristickom útoku
Polícia stále pátra po nezvestnom pasažierovi.
Dráma v Bratislave: Do Dunaja mal skočiť muž! Na miesto vyslali záchranné zložky
(ilustračná foto)
TOTO sa v Rusku deje len výnimočne! AHA, čo sa podarilo väzňom v trestaneckej kolónii
Slovenská strelkyňa Danka Barteková.
Veľký deň Danky Bartekovej: Nevesta prítomným doslova vyrazila dych!