Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
10.09.2017 06:57 | Prominenti | Domáci Prominenti

Silvia Lakatošová bez okolkov: Zákulisie miss odhalené!

Od momentu, keď Silvia Lakatošová (44) získala titul Miss Československo, uplynulo už 24 rokov. Dnes svoje skúsenosti odovzdáva ako riaditeľka Miss Universe SR ďalším kráskam.

Oddnes ju uvidíme tancovať v obľúbenej šou Let´s Dance, ktorá sa po rokoch vracia na obrazovky. Aká je Silvia tanečnica, čo na ženách nemôže vystáť a ako je to s korupciou na miss?

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Ste dobrá tanečnica?

Ja ako niekdajšia tanečnica z Lúčnice som si myslela, že tanec mám zmáknutý. No prišli prvé tréningy do Let´s Dance a, ups, zistila som, že je to oveľa ťažšie, ako som čakala. Jedinou mojou výhodou je, že sa tancuje na opätkoch a s tými ja nemám žiaden problém. (Smiech)

 

Dáva vám tanečný partner zabrať?

Môj partner Dávid Schavel je štvornásobný majster Slovenska v štandardných tancoch. Je taký prísny a zodpovedný, že keď niečo povie, tak to platí. Presne takého potrebujem, aby som s ním netočila, ako chcem.

Ako reaguje vaše telo na takýto telocvik?

Bola som zvyknutá cvičiť pravidelne. Štyrikrát do týždňa som chodila na spinning a trikrát do posilňovne. Potom som otehotnela s Valentínkou, tak som prestala športovať a stále som si hovorila, že keď trošku odrastie, začnem znova naplno makať. Stále som to však akosi odsúvala, čiže keď prišla šanca tancovať v Let´s Dance, povedala som si - to ma naštartuje. Však som aj hneď skončila.

Prečo?

Kvôli upútavke, kde som tancovala lambádu, sme trénovali taký hlboký záklon... No a potom som nevedela týždeň chodiť. Manžel ma musel zdvíhať z postele a dohnalo ma to až na injekcie. Našťastie som nebola seknutá, iba som mala obrovskú svalovicu v chrbtovom svale.

V roku 1993 ste sa stali poslednou československou miss. Ako sa na to pozeráte dnes, po 24 rokoch?

Vtedy bola úplne iná doba. Ivanka Christová bola prvá československá miss a potom päť rokov žiadna Slovenka nevybojovala titul, čiže pre mňa bola obrovská výzva doniesť korunku naspäť na Slovensko. Okrem toho som bola rada, že som doma, pretože v tom čase som už žila a pracovala v Miláne v modelingovej agentúre.

Otvoriť galériu

Ako sa zmenil ideál krásy odvtedy dodnes?

Myslím si, že krásna žena je krásna žena a je jedno, či dnes, pred 20 alebo 50 rokmi. Pozrime sa na Marilyn Monroe, bola idolom ženskej krásy nielen v 50. rokoch, ale je ním aj dnes. Jediný rozdiel je možno ten, že dnes platí iný štýl líčenia a iný účes. Kočky sa o seba viac starajú a viac o seba dbajú. Depilácia je už samozrejmosť, nie ako za mojej éry, keď prišli baby so všeličím a všade. (Smiech)

Spomínali ste Merylin Monroe. To bola žena s kyprými ženskými tvarmi. Na mólach však ešte čoraz viac vidíme vychudnuté modelky ako ženské tvary...

Modeling je niečo iné ako miss. Súťaže krásy sú o ženskosti. Misska musí byť ukážková žena, ktorá keď príde do miestnosti, poviete si wow. Musí mať pekné tvary a pevnú postavu. Pre mňa miery 90-60-90 nie sú vôbec podstatné, dôležité je, aby bola žena súmerná.

Stalo sa niekedy, že na kasting prišlo škaredé káčatko a stala sa z neho krásna žena?

Samozrejme. Napríklad moderátorka Andrejka Chabroňová vyzerala ako taký chlapčisko a, aha, ako vyzerá dnes. Keď prišla na kasting Miss 2004 Zita Glagociová, mala o 10 kg viac, hrozné plavky. Všetci povedali, že nepostupuje. A ja hovorím stop! Videla som v nej potenciál. Aj môj manžel mi hovorí, že mám šiesty zmysel.

A čo korupcia na miss? Často sa spomínalo, že bohatí tatinkovia dokážu pretlačiť svoje dcéry až do finále.

Ešte sa mi v živote nestalo, že by ma niekto s podobnou požiadavkou oslovil, a aj keby oslovil, samozrejme, že to nejde. Mimo spravodlivého kastingu sa dievča do finále nedostane.

Otvoriť galériu

Zákulisné ťahy, ostrihané vlasy počas noci, nenávisť... Veľa ľudí má predstavu, že medzi finalistkami je to boj na život a na smrť.

To je iba vo filmoch. Dievčatám stále pripomínam, aby boli kolektív. Ak by mali medzi sebou nejaké intrigy, išli by proti sebe. Keď na sústredení semifinalistiek cítim, že z nejakého dievčaťa ide zloba, hneď ho pošlem preč. A to môže byť aj neviem, ako krásna.

Ako je to s plastickými operáciami u dievčat? Čo ešte je dovolené a čo nie? Čo si najčastejšie dávajú vylepšiť?

Pre mňa je dôležité, aby bola baba vyrovnaná a mala niečo v hlave. To, či má umelé prsia alebo nie, to mi je jedno. Samozrejme, nejaké prehnané zásahy, ktoré vyzerajú až smiešne, do súťaže nepustím.

Máte nejaké vylepšenia aj vy?

Plastiku nemám žiadnu. Estetické zákroky však absolvujem. Mám kamaráta, vynikajúceho estetického chirurga z Milána, tak raz za rok za ním vycestujem na kyselinky a botoxy, ale nič radikálne. On by mi to ani nedovolil. Keď sa aj na niečo pýtam, tak mi hovorí - nechaj tak, na to máš ešte čas.

Aký módny nešvár neviete na ženách vystáť?

Keď vidím prefarbené čierne havranie vlasy, tak ma zdvíha zo stoličky. Obzvlášť, keď Slovenky dostali do vienka také krásne vlasy. Takisto sa mi na ženách nepáčia balerínky. Myslím si, že patria na nohy dievčatiek, nie žien.

 

Dcérka je ešte maličká, ale ak by sa vydala na dráhu miss, podporili by ste ju?

Podporím decká v čomkoľvek, ak budú šťastné. Valentínka má talent na pohyb a hovorí, že bude tancovať vo folklórnom súbore ako jej brat. Inak je to typická baba. Keď sa líčim, stojí pri mne a presne vie, že toto je tieň na oči, toto je na líčka, toto na pusinku. Má množstvo šiat, rada sa parádi.

A čo Christián? Čím by chcel byť on?

Christián je zameraný na prírodu a zvieratá. Je úplný blázon do všetkých operencov, od slovenských po zahraničných. Stačí, aby niečo nad nami preletelo a hneď vie, čo to je. Povedal mi, že chce byť zverolekár. Moja predstava právnika v bielej košeli je teda úplne niekde inde, ale ak bude šťastný, tak ho podporím v hocičom.

Manžel Pavol Chovanec bol hovorcom niekdajšieho podpredsedu parlamentu Pavla Pašku. Neťahá ho to naspäť do politiky?

S pánom Paškom sa poznali už dlho predtým, ako dostal ponuku robiť hovorcu. Bolo to dosť namáhavé na čas a veľmi mi chýbal, takže som rada, že je z politiky von. Teraz dostal zaujímavú ponuku v rámci moderovania, takže sa asi vráti do médií.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas Nedeľa, Kristína Štúriková

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Najvhodnejšie zamestnanie podľa znamenia zverokruhu: TOTO je pre vás ideálna práca! Čas zmeniť kariéru?
Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan
Turecký prezident Erdogan si želá stretnutie so sýrskym prezidentom: O čom s ním chce diskutovať?
Hrad Likava.
Hrad Likava sa na dva roky uzavrie: Liptovské múzeum začalo s rekonštrukciou
Na snímke predseda vlády ČR Andrej Babiš
Česi prichádzali k volebným urnám: Jasne vedie Babišovo hnutie! Ako sú na tom ostatné strany?
Náhla smrť ženy bola spôsobená syndrómom náhlej arytmickej smrti.
Muž prišiel z práce a naskytol sa mu najhorší pohľad: Strašné, čo sa stalo s jeho ženou († 31)
Zubra zachytila aj ďalšia Slovenka, ktorá sa s fotkou podelila v komentári.
Váš Tip
Peter nakrútil ducha lesa: Extrémne vzácny jav na východnom Slovensku! Toto mu závidia aj dokumentaristi
Rakúska polícia (ilustračné foto).
Foto
Hrôza u našich susedov: Slovák mal starenku († 91) zneužiť a zabiť! Zverejnili FOTO podozrivého
Poľský turista bol letecky transportovaný na heliport v Starom Smokovci.
Poliak si vo Vysokých Tatrách spôsobil škaredé zranenia: Horskí záchranári sa vybrali na pomoc!
(ilustračné foto).
Páni, máte strach, že sa vaša PÝCHA časom zmenší? Všetko je inak! Aha, čo prezradila urologička
Prestrelku pri izraelskom konzuláte označila polícia za teroristický útok.
PANIKA v uliciach mesta: Neznámy šialenec strieľal na hodinárstvo! Súvisí to s inými incidentmi?
Z doposiaľ nezistených príčin došlo k zrážke dvoch motorových vozidiel s dvomi cyklistami.
Aktualizované
Havária v Petržalke: Autá sa zrazili s dvoma cyklistami! Z miesta hlásia obeť
Milan Škriniar podstúpi na budúci týždeň v katarskej Dauhe operáciu zraneného ľavého členka.
Francúzsky expert prehovoril: Pravý dôvod Škriniarovho trápenia v Paríži!