Toto jedlo je obľúbené po celom Slovensku. „Ja som skôr mäsová, ale haruľu robievame. Viem, že sa robí aj so slaninkou, plnená či na plechu,“ povedala Zuzana (49). Jej syn Pavol (26) ju zbožňuje s kyslým mliekom. Nuž, koľko ľudí, toľko chutí. Základom harule sú zemiaky, ktoré patria do slovenskej kuchyne už od nepamäti, a múka. Ich zmiešaním vznikli mnohé ďalšie jedlá, ktoré sa pre našu gastronómiu stali typické.
Otvoriť galériu
Placka od starej mamy. Zdroj: fab
Potrebujete:
1 kg zemiakov, 200 g hladkej alebo polohrubej múky, soľ, 1 vajce
Postup: Zemiaky uvaríme v šupke do mäkka a teplé ošúpeme. Nastrúhame nahrubo do misky. Pridáme múku, soľ, vajce a vypracujeme hladké cesto. Z cesta vykrajujeme väčšie hrudky, ktoré vyvaľkáme na malé placky. Opečieme z oboch strán na suchej teflónovej panvici do zlatista.