Celou súťažou prechádzal hladko. Podľa vlastných slov počúval rady poroty, ktoré si pre istotu každý večer opakoval. Nakoniec pripravil víťazný recept, za ktorým sa porotcovia zalizovali. S výhrou 33-tisíc eur už má jasné plány. Investuje ich do štúdia a vlastnej reštaurácie.
V piatok prebehol v maďarskej šou Master Chef posledný súboj medzi tromi amatérskymi kuchármi Zalánom Czifrom, Benceom Szendreiom a Róbertom Tataiom. Po dvoch hodinách varenia nakoniec porota vybrala víťaza. Stal sa ním Slovák Róbert Tatai (23) z Gabčíkova, ktorý si odniesol aj výhru vo výške 10 miliónov forintov (33 000 €). K tomu navyše získal aj trojtýždňovú stáž vo Francúzskom inštitúte šéfkuchára Paula Bocusa. „Nedokážem tomu uveriť. Je to skvelý pocit. Nemyslel som si, že sa dostanem až do finále. Keď sa šou začala, tak som o tom iba sníval. A už vôbec som si nemyslel, že by som mohol vyhrať celú súťaž,“ povedal tesne po získaní titulu Róbert.
Porota bola tiež hrdá na víťaza. „Robi si zaslúžil víťazstvo. Nielen pre výkon vo finále, ale aj počas celej súťaže. Rovnováha, ktorú preukázal, je na tento úspech nevyhnutná. Je to talentovaný chlapík s veľmi dobrým vkusom,“ povedal člen poroty.
Bolo to ťažké
Róbert prezradil, že súťaž bola náročná. „Bola to ťažká práca, ale prinieslo to svoje ovocie. Všetko sa dá dosiahnuť, ak človek veľmi chce, a ja som to chcel. V posledných týždňoch som vždy dával pozor, čo hovoria šéfkuchári. Robil som si poznámky, a keď som prišiel domov, tak som si to opakoval,“ prezradil Róbert. S výhrou má už jasné plány. „Idem do Francúzska na kurz a peniaze investujem do vzdelávania. Chcem ísť aj do iných štátov, navštíviť ich kuchyne a učiť sa od šéfkuchárov. Raz chcem mať vlastnú reštauráciu, budem ozajstný kuchár a rád by som sa stal michelinovským šéfkuchárom,“ uzavrel.
Víťazný recept
- 80 dag hovädzieho mäsa - 10 dag údených kúskov mangalicovej slaniny - 50 dag mrkvy - 30 dag masla - soľ, rozmarín
Hovädzie mäso očistíme, nasolíme a obalíme v nadrobno nakrájanom rozmaríne. Na rozpálenom hrnci osmažíme a potom necháme piecť v rúre pri 180 stupňoch asi 5 - 7 minút. Necháme ho chvíľu odpočívať a pred podávaním ho ešte na chvíľku opražíme na masle. Mrkvu narežeme, okoreníme a uvaríme. Keď zmäkne, premiešame ju s maslom a potom rozmixujeme na hladké pyré. Dva plátky tenkej slaniny opečieme zrolované na silikónovom pláte v rúre pri 180 stupňov asi 10 minút.