Domáce práce sú pre všetkých nutné zlo. Ale ak chceme mať doma čisto, bielizeň rýchlo a kvalitne vypratú, potraviny uskladnené tak, aby dlho vydržali ako čerstvé alebo rýchlo uvarené chutné jedlo, musíme sa o to postarať vlastnými silami. Môže nám však účinne pomôcť technika, o čom sa presvedčila aj Adriana Poláková.
Adriana koncom septembra zavítala do Domu snov, do ktorého ju pozvala značka Samsung, aby zistila, ako si môže zjednodušiť život. A nebolo to iba o varení, ako by si mohla väčšina myslieť. Adriana si vyskúšala všetkých domácich pomocníkov od chladničky, vysávačov, mikrovlnnej rúry až po práčku. A prečo si ich obľúbila?
Množstvo potravín, ktoré nakúpite počas víkendového nákupu, sa občas nemusí do chladničky zmestiť. Neplatí to však o tzv. amerických chladničkách Samsung a aj ďalších druhoch, ktoré značka ponúka. Všetky disponujú technológiou Spacemax, ktorá umožnila stenčiť ich steny a tak zostalo viac miesta na potraviny. A aby sa v nich nemiešali rôzne pachy, sú vybavené technológiou Twin Cooling, ktorá sa stará aj o optimalizáciu teploty a maximalizáciu vlhkosti vo vnútri. K dispozícii je niekoľko modelov, z ktorých si určite vyberiete podľa vašich preferencií a priestorových možností. Adriane sa najviac pozdávala dvojdverová chladnička, tzv. French Door, ktorá pojme aj väčší plech či tácku so sladkými dobrotami po celej svojej šírke.
Ďalším z radu pomocníkov sú práčky Samsung AddWash. Ich funkciu, či možnosť, dodatočného vkladania bielizne aj počas pracieho cyklu oceňuje aj Adriana. Dodatočné vkladanie využijete nielen pri zabudnutej bielizni, ale aj pri praní jemnej bielizne, ktorú stačí vložiť do bubna napríklad pred posledným plákaním. Funkcia EcoBubble, ktorou sú rovnako vybavené, zase zabezpečí dokonalé výsledky prania za kratší čas a pri nižšej teplote.
Doménou Adriany je však varenie. Preto sa potešila možnosti vyskúšať si mikrovlnnú rúru Samsung HotBlast. Tá vďaka výkonnej technológii konvekcie dokáže ohrievať a variť až o 30 % rýchlejšie než bežné mikrovlnné rúry. Technológia HotBlast™ predstavuje úplne nový spôsob prípravy jedál, ktorý výrazne skracuje dobu varenia. Výkonný horúci vzduch je vháňaný cez viacero otvorov priamo na jedlo, vďaka čomu bude uvarené rovnomerne – na povrchu chrumkavé a vo vnútri šťavnaté. Adriane sa pozdávala najmä funkcia Fermantation, ktorá využíva pokročilú technológiu fermentácie – bez nutnosti použitia ďalších spotrebičov, čiže domáci koláč, chlieb alebo jogurt sú raz-dva hotové.
Po všetkých ukážkach však bolo potrebné povysávať. Adriana to zvládla vďaka dvom pomocníkom. Počas prípravy koláča sa jej občas rozsypala múka, ktorú Adriana hravo povysávala tyčovým vysávačom POWER Stick. Ten je zároveň aj ručným vysávačom, takže na malé omrvinky na pohovke už nemusíte vyťahovať veľký vysávač. Robotický vysávač POWERBot sa zase postaral o upratovanie v izbách, kým sa venovala príprave koláča. A nemal s tým žiadny problém, keďže má sací výkon až 40 W, o ktorom iné značky iba snívajú. A vďaka cyklónovej technológii je premyslené aj jeho následné čistenie.
Adriana už má svojich favoritov pre domáce práce. A čo vy?