Stačí obyčajný pohľad na náplň sendviča a žena zažíva chvíle nefalšovaného strachu.
Jill Hayman (36) žije s fóbiou, ktorá jej robí zo života peklo. Nejde však o strach z pavúkov či niečoho typického, u nešťastnej matky sa totiž vyvinul strach z jedla! Existuje len 17 potravín, ktoré dokáže skonzumovať bez pocitov teroru. Je to neuveriteľné, no úbohá Jill nemala poriadne teplé jedlo celé roky. Keď dostane pokrm, ktorý nie je na zozname potravín, aké môže zjesť, nasleduje vracanie a pocity úzkosti, informuje The Sun.
V dôsledku fóbie nikdy nepoužila príbor. Jedáva totiž sedem bochníkov chleba týždenne, hrozno a nezrelé banány. Všetko to zapíja šumivými nápojmi alebo broskyňovou pálenkou. Za jej správanie môže psychologická porucha, pri ktorej konzumácia niektorých potravín spôsobuje vážne pocity úzkosti. Obyčajné otváranie flaše kečupu ju prinúti zutekať.
„Začalo to vo chvíli, ako ma matka odnaučila od detskej stravy. Celá rodina sedávala pri večeri, no ja som mala iba chlieb alebo sendvič s maslom,“ opisuje svoje začiatky. Podľa expertov jej reakciu mohlo spustiť to, že sa ako dieťa niečím dusila. Ako Jill dospievala, konzumácia chleba si vyžiadala svoju daň. Kvôli strave zameškala množstvo výletov a priberala, preto sa donútila začať jesť zelené banány, hrozno, jablká a určité jogurty.
Jej telo nedostávalo vápnik, z čoho sa jej polámali zuby. Napriek obmedzeným možnostiam sa jej podarilo založiť rodinu. V súčasnosti opäť navštevuje odborníkov, ktorí jej chcú pomôcť so stravou.
„Iba chcem byť schopná zodvihnúť príbor a dať si jedlo. Chcem byť normálna,“ dodáva Jill.