Zmenu si všimlo Centrum ochrany spotrebiteľa v Hamburgu. Na etikete sa po novom uvádza vyšší obsah sušeného mlieka. Teraz je to 8,7 %, predtým to bolo 7,5 %. Zvýšil sa obsah cukrov z 55,9 % na 56,3 %. Hamburské centrum si tiež všimlo, že nová nátierka má svetlejšiu farbu. „Pracujeme s predpokladom, že sušené mlieko pridali na úkor kakaa,“ poznamenali pracovníci centra s tým, že výrobca Ferrero nie je povinný uvádzať množstvo kakaového prášku v Nutelle. Je to zrejme spôsobené nárastom ceny kakaa v poslednom období.
Ferrero na to reagovalo vyhlásením, že v nátierke urobili malé úpravy tak, ako to pravidelne robia aj iné značky so svojimi produktmi. „Kvalita a všetky ostatné vlastnosti Nutelly ostali rovnaké,“ citoval Daily Mail vyjadrenie výrobcu. Nutričná hodnota je podľa neho „podobná“. Na sociálnych sieťach v Nemecku, ale aj v Británii sa vzápätí objavili príspevky od rozhorčených zákazníkov. Tí kritizovali aj to, že v Nutelle sa stále používa palmový olej.