Lucia Cíbiková (36) sa ako jediná Slovenka zúčastnila prestížnej celosvetovej súťaže v pečení tort v Miláne. „Téma bola Objavujeme svet kávy a čokolády,“ vysvetľuje Lucia s tým, že tortu začala pripravovať už 2 týždne pred súťažou.
„Na prácu sme tam mali už len osem hodín a všetko bolo ručne robené. Je to pre mňa nesmierna pocta a napriek tomu, že som nevyhrala, si odnášam neskutočné zážitky a, samozrejme, aj vedomosti,“ dodáva krásna Piešťanka, ktorá vo svojej vášni plánuje pokračovať - otvorila si totiž cukrárenskú výrobňu.
TORTA V ČÍSLACH
Hmotnosť: 13 kg
Modelovacia hmota: 10 kg
Výroba: 350 hodín
Plnky:
-parížsky krém z belgickej čokolády
- ľahký smotanový mandarínkový krém
- na kropenie korpusu mandarínková šťava s rumovou esenciou
- džem