Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
26.11.2017 19:55 | Šport | Šport mix

Neuveriteľná Vlhová obsadila znovu pódiové umiestnene: Tento raz skončila druhá!

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová (22) obsadila v nedeľu druhé miesto v druhom slalome Svetového pohára. V americkom Killingtone suverénne vyhrala domáca favoritka Mikaela Shiffrinová najrýchlejšími časmi v oboch kolách.

Shiffrinová ako typická zjazdárska superstar nepoznala od záveru minulého SP pocit víťazstva v piatich súťažiach v rade, z toho v oboch jej obľúbených slalomoch šampiónku všetkých frontov zdolala Vlhová. V domácom prostredí však 22-ročná Američanka išla opäť v skvelej fazóne a slávila svoje 32. víťazstvo v pretekoch celozimného seriálu, z toho 26. v slalome. Jej vrstovníčka a v súčasnosti aj najväčšia rivalka zaostala sekundu a 64 stotín, tretia bola Rakúšanka Bernadette Schildová (+2,67 s).

Vlhová zaregistrovala svoje 19. umiestnenie v prvej desiatke pretekov SP a po ôsmy raz sa dostala na pódium. Okrem toho, že sa je spolu so Shiffrinovou na čele priebežného poradia slalomu, po štyroch pretekoch je aj druhá v celkovom poradí SP (221), s 305 bodmi vedie Shiffrinová. "Je to skvelé víťazstvo v domácom prostredí a ďakujem divákom za skvelé atmosféru," vyhŕklo z víťazky v prvom vyjadrení pre publikum. 

Vlhová bola v prvej jazde piata a pre ňu ako pre víťazku úvodnej súťaže mala strata 1,45 s na vedúcu Shiffrinovú priepastný charakter. Domáca favoritka sa na domácom svahu v Killingtone prehnala na kopci ako víchor, príznačne poveternostným podmienkam a bolo vidno, ako chce vo štvrtom podujatí zimy po dvoch druhých miestach vyhrať. Išla s päťkou, Vlhová so štartovým číslom dva a 22-ročná Slovenka podobne ako v sobotňajšom obrovskom slalome začala menej aktívne. Na plochej hornej časti strácala za časom predchádzajúcej pretekárky. V jednej bránke príliš zahranila, ale dole tradične dupla na plyn a v technickej strmine išla oveľa presvedčivejšie.

 

Vlhová mala pred druhým kolom veľkú šancu na ďalšie pódiové umiestnenie v kariére, lebo na tretie miesto Rakúšanky Bernadette Schildovej zaostávala len 16 stotín. A nezostala nič dlžná svojej povesti, aj keď v hornej časti to opäť nebolo až také dravé a dôrazné. Ale po druhom medzičase do cieľa predviedla odvážny sklz aj v tých najviac zatvorených bránkach a do čela sa dostala s masívnym náskokom sekundy a 6 stotín. Hoci sa ambiciózna Slovenka v cieli netvárila nadšene, bolo pravdepodobné, že sa opäť prepracuje na piedestál prvých troch. A ďalšie dve pretekárky v poradí naozaj nemali žiadnu šancu a tiež zaostali vyše sekundu. Keď následne Holdenerová vypadla, na štarte stále už len superfavoritka, tá však predviedla ďalšiu parádu s najrýchlejším časom, o 19 stotín lepším ako Vlhová, celkovo jasne triumfovala. 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

(ilustračné foto).
Horská záchranná služba opäť pomáhala: Tentokrát ich potrebovala 34-ročná žena
Stovky Tunisanov v nedeľu protestovali proti prezidentovi Kajsovi Saídovi, ktorého obvinili z prehlbovania autoritárskej vlády.
Tunisania obnovili protesty proti prezidentovi: Deje sa tak dva týždne pred voľbami! Toto im prekáža
R1
Aktualizované
Rýchlostná cesta R1 bude znovu prejazdná: Od tohto dátumu ju budete môcť využiť
(ilustračné foto)
Chcete žiť dlhšie? Začnite robiť TÝCHTO 7 vecí! Výsledky vás prekvapia
V Košiciach sa konal pochod za život.
Foto
V Košiciach prebehol Národný pochod za život: Pozrite sa, ako to tam vyzeralo!
Britský premiér Keir Starmer v nedeľu sľúbil, že bude chrániť verejné služby a vylúčil úsporné opatrenia.
Britský premiér dal viacero sľubov: Toto všetko plánuje chrániť
V modrom domčeku našli zúbožené telo starenky.
Brutálna vražda starenky († 91) vo Viedni: POSUN v prípade! Čo je s podozrivým mužom zo Slovenska?
Biely dom (ilustračná fotografia).
Biely dom zverejnil svoje OBAVY, EÚ sa pridáva: Krok, ktorý nie je v najlepšom záujme Izraela!
Ilustračné foto. Pavol dostal nepodmienečný trest a zákaz sa k Pavlíne priblížiť. O pár rokov však môže byť podľa nej vonku.
Váš Tip
Hororová spoveď päťdesiatničky Pavlíny o živote s tyranom: Na hlavu mi natiahol igelitku a chcel mi ju odrezať
Rahmijah Hindes si odpykával trest za sexuálne napadnutie neplnoletého dievčaťa
Spoluväzňovi povedal len pár slov, a potom to prišlo: OHAVNÉ, čo sa odohralo v cele
ilustračné foto.
Slováci, spozornite: Novinky pri vstupe do obľúbenej krajiny! O akú zmenu ide a koľko to bude stáť?
Tréner Slovana Bratislava Vladimír Weiss st. na tlačovej konferencii pred zápasom so Celticom Glasgow.
Foto
Weiss sa vyjadril ku kritike novinárov: Ligu majstrov si treba vážiť!