Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
27.01.2018 05:55 | Správy | Domáce správy | Bratislava

Pár metrov od Harmanovej masakry došlo ku krvavej dráme: Milana († 75) zastrelil po ostrej hádke!

Ďalšia streľba v hlavnom meste poriadne vydesila susedov! V Devínskej Novej Vsi pred siedmimi rokmi spustil Ľubomír Harman paľbu zo samopalu, pri masakre zomrelo vtedy až 8 ľudí. Len necelých 100 metrov od miesta krvavej drámy prišiel vo štvrtok o život dôchodca Milan I. († 75). Bol na návšteve u kamaráta Gejzu K. (68), vypukol však medzi nimi ostrý spor. Po hádke padlo niekoľko výstrelov, po ktorých už jednému z kamarátov nebolo pomoci. Druhý z nich po pár minútach skončil v rukách polície a už je obvinený z vraždy.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Vo štvrtok večer po 20.15 hod. šokovala susedov streľba v paneláku na Ulici Milana Marečka v Devínskej Novej Vsi. Hneď nato dorazila polícia. „Hliadka PMJ našla nehybné telo muža bez známok života a ďalšieho muža, ktorý bol ozbrojený krátkou guľovou zbraňou,“ uviedla bratislavská krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková. Na medziposchodí ležal zastrelený Milan I. († 75). Dôvodom tragédie mala byť hádka s kamarátom Gejzom K. (68), u ktorého bol na návšteve. Policajti najskôr Gejzu niekoľkokrát vyzvali, aby položil svoju legálne držanú zbraň, potom ho s putami na rukách odviezli na policajné oddelenie. Už je obvinený z vraždy a bol spracovaný podnet na podanie návrhu na väzobné stíhanie obvineného - informovala polícia v sobotu ráno. V prípade dokázania viny na súde  hrozí Gejzovi K. trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov, alebo doživotie.

Ľudia majú strach

 

„Gejza bol normálny chlap, nevnímali sme ho ako konfliktného,“ krútila hlavou suseda s tým, že chlapi si pred tragédiou mali aj vypiť. Podľa ďalšej obyvateľky domu dôchodca vo svojom byte býval sám päť rokov a donedávna ešte podnikal. Mnohí zo susedov si pri tragédii spomenuli na masakru spred siedmich rokov. „Nemohli sme spať celú noc, tak nás tá streľba vystrašila,“ povedala ešte v piatok ráno pre Čas.sk trasúcim sa hlasom pani z domu s tým, že mnohí susedia sa radšej v bytoch pozamykali. Čo sa presne v osudný večer stalo, ukáže až vyšetrovanie. „Vyšetrovateľ už začal trestné stíhanie vo veci obzvlášť závažného zločinu vraždy,“ dodala hovorkyňa.

Po pondelkovej tragédii v Petržalke, kde mal Martin († 26) zastreliť expriateľku Martinku († 23) pred očami ich dcéry, ide už o tretiu obeť streľby za tento týždeň v Bratislave. Podľa informácií Nového Času sa mal už predtým vyhrážať vtedajšej priateľke a jej matke smrťou. Napriek tomu však dostal zbrojný preukaz.  

Stlačiť spúšť je ľahké

Dana Šedivá, primárka psychiatrického odd. FN Trnava: - Zima je pochmúrne obdobie, ľudia sú doma, ale to dôvodom nie je. V spoločnosti je celková nespokojnosť a agresivita. Veľa ľudí sa síce neprejavuje agresívne, ale vrie to v nich. Problémom je dostupnosť zbraní u nás, je ľahšie stlačiť spúšť, ako niekoho bodnúť nožom. Streľba nie je fyzický boj.

 

Polícia môže žiadať posudok kedykoľvek

Ľudovít Miklánek zo Združenia vlastníkov strelných zbraní – Legis Telum

- Pri predlžovaní platnosti zbrojného preukazu musí žiadateľ predložiť rovnako ako pri žiadosti o vydanie zbrojného preukazu doklady o zdravotnej aj psychickej spôsobilosti. Takže musí podstúpiť aj vyšetrenie u psychológa. Vykonanie skúšky z odbornej spôsobilosti sa pri predlžovaní platnosti opakovane nevyžaduje. Platnosť zbrojného preukazu je dnes 10 rokov, ale v zmysle smernice EÚ sa očakáva skrátenie tejto lehoty na 5 rokov. Polícia môže požiadať o predloženie nového posudku kedykoľvek, keď vznikne pochybnosť o psychickej spôsobilosti držiteľa zbrojného preukazu.

 

 

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: vd, red, ivš, --Nový Čas, sla

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Človek sa musí niekedy zamýšľať aj nad úplnými banalitami.
Ste unavení z každodenného rozhodovania? Nová štúdia priniesla nečakané riešenie
(ilustračné foto)
Pozor! Na území TOHTO mesta sa vyskytol nebezpečný vírus
Izraelský premiér Benjamin Netanjahu.
Vojna na Blízkom východe? Izrael po útoku na Irán: Mrazivé slová Netanjahua!
Predseda Hlasu Matúš Šutaj Eštok a predseda SNS Andrej Danko
Danko sa pustil do Sakovej: Dopadne ako Dolinková?! Okamžitá reakcia Šutaja Eštoka
Kysučanka objavila v obchode s potravinami medzi sladkosťami prekvapenie.
FotoVáš Tip
Bizarný NÁLEZ pri nákupe potravín: Keď to Kysučanka zbadala medzi sladkosťami, skoro ODPADLA!
(ilustračné foto)
Kvíz
Ako veľmi rozumiete poľštine? Otestujte sa! Budete prekvapení
Fotografia z miesta zásahu.
Záchranná akcia v Malej Fatre! Poľský turista náhle skolaboval: Do nemocnice ho odviezol vrtuľník
Slovinský cyklista Tadej Pogačar.
Foto
Šokujúca informácia z Pogačarovej rodiny: Extrémistický kult a únos sesternice!
Fotografia z Pásma Gazy z dňa 21.10.2024.
Krvavá noc v Pásme Gazy: Izraelský útok zasiahol obytné oblasti! Zomreli desiatky ľudí vrátane detí
(ilustračné foto)
PANIKA v Budapešti! Stovky ľudí museli evakuovať: Čo sa dialo?
Speváčka Kate Bush v mladosti.
Foto
Obrovská radosť: Legendárna speváčka ohlásila NÁVRAT! Jej hity si spievali všetci
Taliansky tréner Carlo Ancelotti.
Foto
Tréner Realu Madrid reaguje na debakel v El Clásicu: Bol to vyrovnaný zápas, až dokým...