Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
28.01.2018 12:30 | Šport | Hokej

Strieborný medailista z Petrohradu: Na ľade trávim 9 hodín!

Pri hokeji zostal a každý deň je na korčuliach aj deväť hodín! Bývalý slovenský reprezentant Stanislav Jasečko (45) od ukončenia úspešnej kariéry žije v Českých Budějoviciach, odkiaľ má manželku, a svoje skúsenosti odovzdáva mládeži. V jeho šľapajach ide syn Sebastian, dcéra Nela zase hrá po vzore matky volejbal.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Odchovanec Spišskej Novej Vsi, ktorý bol pri prvých krokoch slovenského národného tímu v ére samostatnosti a pomohol mu k postupu z C-kategórie MS až medzi elitu, pôsobil v mnohých krajinách. Viacero sezón strávil aj v Česku, kde sa napokon usadil. „Stále hovorím, že doma som na Slovensku, hoci bývam v Českých Budějoviciach. S rodinou sme tu zakotvili pred piatimi rokmi, keď som hral za druholigový Jindřichův Hradec,“ povedal bývalý obranca. Ešte ako hráča ho to ťahalo k trénovaniu. „Teraz robím šéftrénera vo Veselí nad Lužnicí plus trénera korčuľovania mládeže v Motore České Budějovice. Zároveň poskytujem individuálne tréningy a v lete organizujem kempy,“ vypočítal svoje povinnosti strieborný medailista z MS 2000.

Z jeho slov je jasné, že hokeju venuje množstvo času. „Rozbehlo sa to, mám toho dosť v Česku a letné kempy už aj v Taliansku. Takže aj počas teplých mesiacov som často celé dni na zimáku. Baví ma to, hoci niekedy trávim aj deväť hodín denne na ľade. Zdá sa mi, že na štadiónoch som častejšie než doma. Je to však moje živobytie a hlavne - robím to, čo viem,“ teší sa ostrieľaný odborník. Aj napriek dlhej kariére je ochotný na sebe pracovať a o jeho skúsenosti je záujem. „Okolo hokeja sa motám 40 rokov, no stále sledujem, ako sa veci vyvíjajú, aký dôležitý je každý detail pri korčuľovaní, držaní hokejky, brúsení korčúľ, čo sme kedysi vôbec neriešili. Človek sa neustále učí, lebo naozaj sa riešia drobnosti, materiály sú modernejšie a aj preto sa hra tak zrýchlila. Deťom sa snažím odovzdať čo viem a pritom sa zároveň aj zdokonaľovať,“ vysvetľuje Jasečko.

Športová rodina

 

Trojnásobný majster slovenskej extraligy s Košicami sa teší, že športu sa aktívne venujú aj jeho deti. Syn Sebastian (14) síce začal v útoku, ale otec ho postupne prepracoval na obrancu a nedávno sa už o neho zaujímali aj z reprezentácie SR 15. „Volali mi zo Slovenska, aké má občianstvo. Rozhodnutie som nechal na ňom a povedal, že keď si to má vybojovať, tak už sa o to pokúsi v Česku, hoci konkurencia je tu silnejšia. Myslím si, že základy som mu dal dobré. Je pravák ako ja, postavu, hlavu i srdce pre hokej má. Už bude záležať len na ňom, či naplní predpoklady, alebo skončí v zabudnutí ako množstvo iných,“ zamyslel sa Stanislav Jasečko.

Športové gény pre volejbal po matke Hanke zase zdedila dcéra Nela (11). „Vidíme, že má na to, snaží sa a aj ju motivujem, hoci sa do volejbalu nerozumiem a do tréningov jej preto vôbec nehovorím. Neviem totiž, čo je dobré a čo zlé. Ani v hokeji neuznávam, keď si rodičia myslia, že vedia všetko, no nemajú ani potuchy čo a ako treba robiť,“ posťažoval si bývalý tvrdý obranca, po ktorom dcéra zdedila fyzické parametre. „Nina je už teraz vysoká a aj pani doktorka mi povedala, aby sme sa pripravili, že bude mať na volejbal dobrú postavu,“ dodal Jasečko.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Marián Ragula

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Rozhodnutie Juraja Blanára vychádza aj z konsolidačnej dielne.
Blanár zatvára ambasády: Je za tým šetrenie? Takto to vidí bývalý diplomat, ide o zlé rozhodnutie!
Ekológovia si mysleli, že objavili morského hada.
Ekológov splietol slizký objav na pláži: Keby vedeli, čo majú v rukách, neusmievali by sa!
KRÁSKY: Fujary z dielne Mariána Plavca nielen dokonale znejú, ale lahodia aj oku.
Váš Tip
Kaštieľ v Čičmanoch bude hostiť zaujímavú návštevu: Do okolia sa budú šíriť takéto zvuky!
Foto
Slovenská extraliga sa stáva útočiskom pre vyvrheľov: Sexuálni predátori na našich klziskách!
Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov.
Lavrov potvrdil to, o čom sa len šepkalo: Rusko má nového partnera, vzťahy dvoch krajín sú na výbornej úrovni
Nový britský premiér Keir Starmer
Britský premiér sa stal terčom ostrej KRITIKY: Luxusné dary od multimilionára!
Izraelský tank je otočený na pásmo Gazy v stredu 11. septembra 2024.
Libanonský minister straší slovami o návrate do TEMNÉHO stredoveku: Na Blízkom východe sa schyľuje k…
Podľa Z. Lecza bol incident na škole s veľkou pravdepodobnosťou nešťastnou udalosťou.
Pád 11-ročného školáka z 3. poschodia: DETAILY nešťastia v Kráľovskom Chlmci! TOTO si nikto nevie vysvetliť
Polícia začala odkláňať vodičov už vo štvrtok popoludní.
Foto
Mimoriadna situácia v Banskej Bystrici: Dopravné PEKLO pre schátraný most! Mesto vyvracia tieto KLAMSTVÁ
Nela sa teší, že ju ľudia znovu spoznajú ako speváčku. Vydáva album a chystá turné.
Foto
Nela Pocisková po KRÍZE vo vzťahu s Filipom Tůmom: Prehovorila o SVADBE! Aha, čo naznačila
Analytik INESS Radovan Ďurana bol hosťom relácie Diskusný klub.
Analytik Ďurana tvrdo skritizoval vládny šetriaci balíček: Čo znamená daňová povodeň pre bežného Slováka?
O príčine vyhynutia mamutov vzniklo množstvo teórií.
Foto
Ako vyhynuli mamuty? Prevratná teória môže všetko zmeniť! Pravekých obrov mohla vyhubiť dnes už bežná vec