Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
16.02.2018 12:00 | Šport | ZOH Pjongcang 2018

Veľká smola striebornej Kuzminovej: Od zlata ju delili len 2 mm!

Medaila, s ktorou ani sama nepočítala! Slovenská biatlonistka Anastasia Kuzminová (33) obsadila vo vytrvalostných pretekoch na 15 km druhú priečku a získala tak už svoju piatu olympijskú medailu celkovo.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Ako Kuzminová sama priznala, s touto ani veľmi nekalkulovala. Popri suverénnom bežeckom výkone si zlepšila aj streľbu, keď nesklopila len dva terče. Víťazka Hanna Öbergová zo Švédska sa triasla do posledných minút, zlato však získala vďaka bezchybnému výkonu na strelnici.

Nasťa predviedla suverénny výkon a potvrdila, že sa popri behu zlepšuje aj v streľbe. Tú tentoraz nekomplikoval ani vietor. V disciplíne, v ktorej doteraz dosiahla najmenej úspechov a medailu nečakala, napokon siahala na zlato. Pripravili ju o ňu dva nepresné výstrely - v prvej streľbe v stoji minula štvrtý, rovnako na tretej ležke tesne nevybielila štvrtý terč. Keď zvládla posledné štvrté stanovisko, medaila bola istá!

„V každej súťaži robím pokrok, som pokojnejšia, ale potrebovala som lepšie strieľať. Šprint bol ako vedro studenej vody. Po ňom som si uvedomila, že kým nejde o život, nejde o nič,“ povedala šťastná Nasťa a na margo streľby dodala: „Nevravela som si, že musím každú jednu ranu trafiť, ale vypracovať. Ani jednu som nezanedbala. Porozprávame sa, kde boli tie minuté výstrely. Pri poslednom terči som si uvedomovala, že chyba by znamenala minútu navyše a dala som si záležať. Potom som sa nadýchla, vydýchla a vymerala ho tak, aby padol.“

 

Nezabudla poďakovať fanúšikom, pozdraviť deti na Slovensko a vyzdvihnúť prácu servisného tímu: „Ak sú bežky takto fantasticky pripravené, športovec proste letí, akoby mal krídla.“

Na jej konto za dve strieborné medaily pribudne 80 000 eur z vypísaných prémií. Svoju bilanciu môže vyšperkovať už zajtra napoludnie v pretekoch s hromadným štartom a v utorok v zmiešanej štafete. V nej nádeje Slovenska zvyšuje skvelé 5. miesto Paulíny Fialkovej vo vytrvalostných pretekoch!

Rozhodli 2 mm!

Ak by štvrtý terč na treťom stanovisku Nasťa Kuzminová trafila, mala by zlatú medailu! Pri streľbe v ľahu, v ktorej sa strieľa na vzdialenosť 50 metrov a terčík má len 4,5 centimetra, skončil náboj takmer na hrane na pozícii „pol tretej“.

„Áááá, hrana! Na pol tretej,“ komentoval minutý terčík spolukomentátor prenosu RTVS Ivor Lehoťan. „Niekedy sa stane, že sa náboj na hrane zlomí a terčík predsa len zaklopí. Žiaľ, tomuto ešte čosi chýbalo.“

Nastine medaily:

1x zlato, 1x striebro

1x zlato

2x striebro

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: rag

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán dostal pozvánku do Gruzínska: Má sa stretnúť s premiérom
(ilustračné foto)
Exprezident TEJTO krajiny mal prežiť pokus o atentát! Desivé, čo sa dialo
(ilustračné foto)
Andy sa topil v jazere: PRAVDA o zomieraní! Naskočia vám zimomriavky, čo zažil
Vodič zaparkoval na priechode pre chodcov.
Váš Tip
Toto nemôže urobiť ani s 3 promile: Sledujte, kde zaparkoval vodič v Bratislave! Silná káva
Zima. (Ilustračné foto)
Dušičky prinesú prudkú ZMENU počasia: Pripravte sa, bude to drsné!
Hasiči zasahujú pri likvidácii požiaru na trnavskej skládke odpadov.
Horí trnavská skládka odpadov! Zasahujú hasiči
(ilustračné foto)
Dobre sa pozrite na svoje uši: Máte tam TÚTO vec? Utekajte k lekárovi!
Televízia Markíza ponúkla moderátorke nemalé peniaze.
Foto
Veľká novinka! Už sa to nedalo utajiť: Známa moderátorka je TEHOTNÁ
Minister obrany SR Robert Kaliňák
Kaliňák o atentáte na premiéra: Trestné stíhanie ďalších osôb?! Aha, čo prezradil
Martin Škrtel
Ubíjalo ho 14 hodín v kancelárii? Škrtel prehovoril: TOTO je jediný skutočný dôvod môjho konca v DAC
(ilustračné foto)
V Japonsku sa deje niečo nezvyčajné: To tu už dlho nebolo!
Ilustračné foto.
Ste skrytý alkoholik? TOTO vás prezradí: Všimnete si to okamžite