Podľa inšpektorov nebolo možné v danom prostredí zaistiť bezpečnú prípravu jedál bez rizika kontaminácie, uviedol v tlačovej správe hovorca SZPI Pavel Kopřiva.
Dôvodom na zatvorenie sa našlo hneď niekoľko. V kuchyni inšpektori našli živý i mŕtvy hmyz, vrátane švábov. „Ďalej bola na kuchynských zariadeniach, vrátane sporáku, grilu a chladničiek, silná vrstva mastnoty a nečistôt svedčiaca o dlhodobej rezignácii na upratovanie. Kvôli zatečeným stropom predstavovala riziko kontaminácie surovín a pripravovaných pokrmov olupujúca sa omietka v časti prevádzky. Podlaha bola taktiež silne znečistená mastnotou, zvyškami potravín a obalov, prachom a uhynutým hmyzom,“ opísal Kopřiva hygienický stav bistra. Medzi potravinami sa povaľovalo dokonca aj náradie.
Inšpektori nariadili prevádzkovateľovi bistra, spoločnosti T&H Bistro, s.r.o., odstránenie nedostatkov a začalo sa správne konanie o uložení pokuty. Bistro zostane uzatvorené, než opakovaná kontrola potvrdí, že stav prevádzky zodpovedá zákonným požiadavkám.