Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
09.03.2018 19:00 | Šport | Šport mix

Kuzminová v šprinte zlyhala: Boj o Nastine prvenstvo vo Svetovom pohári stále pokračuje!

V šprinte 7. kola Svetového pohára biatlonistiek triumfovala vo fínskom Kontiolahti Bieloruska Darja Domračevová.

Na 7,5 km trati ju od druhej Nemky Franzisky Hildebrandovej delilo len 0,5 sekundy a od tretej Talianky Lisy Vittozziovej 5,5 s. Zo slovenského tria sa v top desiatke žiadna neumiestnila, najvyššie skončila Ivona Fialková na 14. mieste (+47,9). V priebežnom hodnotení SP vedie aj naďalej po 16 pretekoch z 22 Fínka Mäkäräinenová pred Kuzminovou o 35 bodov.

Najviac pozornosti vyvolával súboj Kuzminovej a domácej Mäkäräinenovej. V priebežnom hodnotení SP ich delilo na čele od seba len 15 bodov, a to bol rozdiel, ktorý bolo možné zmazať aj v týchto pretekoch. Obe vyrazili na trať až v strede štartovného poľa, Kuzminová s číslom 42 a Mäkäräinenová so 45. Fínke ZOH v Pjongčangu nevyšli, najviac dosiahla s 10. miestom v mass pretekoch, Kuzminová naopak, zlato a dve striebra ju povýšili na jednu z najväčších osobností. Po ZOH zažila veľa slávy, čiastočne sa tým ovplyvnila aj príprava a stupeň súčasnej formy sa ťažko odhadoval. Deň predtým v Kontiolahti zvíťazil Anton Šipulin, brat Kuzminovej, a pre Nasťu vznikla zaujímavá motivácia zvládnuť rodinný dvojboj dvoma triumfami.

Na strelnici v polohe ležmo favoritky veľa chýb nerobili, aj keď olympijská víťazka v šprinte Nemka Dahlmeierová netrafila hneď prvý terč, Francúzka Braisazová dokonca bežala dva trestné okruhy. Po streľbe stojmo sa na čele s dokonalým mierením usadila Dorin-Habertová, Domračevová minula úplne posledný výstrel a mohol ju v konečnom účtovaní dosť mrzieť. Napriek tomu na medzičase bola prvá, kým ju predstihla, taktiež s jednou chybou, Talianka Vittozziová. Kuzminovú 'ležka' s prvým a druhým nepresným výstrelom i následnou úpravou mieridiel výrazne zdržala, no aj Mäkäräinenovú s nevybieleným úvodným terčom. Druhý a štvrtý terč Kuzminovej (celková strelecká bilancia 2-2) v polohe stojmo zostali taktiež nesklopené, a to už bolo na výraznejší výsledok priveľa. Mäkärinenová bola na tom lepšie, štvrtý stojkový terč ju síce neposlúchol, bežala však o dva trestné kolá menej ako Kuzminová.

 

Na sveteľnej tabuli dlho svietilo na čele meno Domračevovej a nakoniec ju nikto z piedestálu nevytlačil, ani Nemka Hildebrandová s mankom 0,5 sekundy, aj keď po streľbe stojmo mala pred Bieloruskou náskok 17,6. Pre 31-ročnú Domračevovú to bolo 31. víťazstvo v kariére, tretie v sezóne. Slovenský biatlon sa spoliehal na ďalekom severe medzi 96 štartujúcimi aj na Paulínu Fialkovú (0-4) a Ivonu Fialkovú (0-1). V mraze mínus štyri pod umelými reflektormi a s nepríjemným vetrom P. Fialková začala výborne s piatym najrýchlejším medzičasom po streľbe ležmo, no všetko si pokazila v 'stojke', v ktorej trafila jediný prvý terč. Ivona Fialková dopadla oveľa lepšie, len tretí stojkový terč minula a prekvapujúco zo slovenského tria dosiahla najvýraznejší výsledok s kariérnym maximom.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



 Na archívnej snímke z 23. októbra 2020 čínsky prezident Si Ťin-pching
Čínsky prezident na summite v ruskej Kazani: Naozaj TOTO povedal?!
Muž v Galante rozbil automat s konopnými produktami, pri čine ho zadržala polícia.
Foto
Došli mince, nastúpila zúrivosť? 19-ročný mladík ROZBIL automat! V tomto sa však prerátal
Ráž oslavuje 70 rokov.
Foto
Nesmrteľný Jožo Ráž oslavuje 70-tku: 5 nehôd, ALKOHOL každý deň a žiadni OTRAVNÍ ľudia!
Na aukcii budú dražiť vyše 1 900 vecí.
Foto
Do aukcie mieri rarita: Zlatá medaila Márie Terézie! Zo sumy sa vám zatočí hlava
Tieto produkty označil ÚVZ za nebezpečené.
Foto
Vážne VAROVANIE: Na Slovensku sa nachádza NEBEZPEČNÁ kozmetika známych značiek! Môžete ich mať doma aj vy
Ilustračné foto
Na krajinu sa rúti pohroma: Evakuujú až milión ľudí?! Hrozné, čo prichádza
Ilustračné foto
Katastrofálne správy pre pacientov: Pohotovosť v tomto meste KONČÍ! Dôvod?
Na snímke uprostred predseda Progresívneho Slovenska (PS) Michal Šimečka počas tlačovej konferencie
Progresívci spúšťajú novú kampaň: Chcú upozorniť na nesplnené sľuby vlády! Vážne slová Šimečku
(ilustračné foto)
Strašné správy: VÝBUCH v sklade továrne! Hlásia mŕtvych
Polícia zistila viaceré porušenia zákona na hraničnom priechode Jarovce–Kittsee.
Foto
Kontrola na slovenských hraniciach priniesla zarážajúce výsledky: Sila, pri čom pristihla polícia vodičov
Vozidlo Záchrannej zdravotnej služby.
HROMADNÁ nehoda pri Ružomberku: Na mieste zasahujú hasiči aj záchranári!
Bratislava. (Ilustračné foto)
Mapa Bratislavy sa zmení: Pozrite sa, čo všetko na nej pribudne