Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
09.04.2018 11:57 | Prominenti | Domáci Prominenti

Znechutená Vacvalová urobila nečakané rozhodnutie: Po škandále sa vzdala svojho veľkého sna!

Mení plány! Moderátorku Elenu Vacvalovú (61), ktorá výstavbou kontroverznej vily postavila zo stoličky viacerých úradníkov aj ochranárov, prešli developerské chúťky.

Fotogaléria
9
fotiek v galérii

Glosátorka z relácie Sedem či zo šou Zlaté časy sa pre opletačky so zákonom totiž rozhodla z lesa v obci Borinka definitívne vycúvať. Znechutená Elena, ktorá sa pasuje do roly milovníčky prírody, sa tak zbaví stavby, pri ktorej došlo podľa zistení inšpekcie k znečisteniu miestneho potoka.

Zdá sa, že Vacvalová dosnívala svoj sen o živote v lone prírody. Stavenisko v Borinke neďaleko Bratislavy, na ktorom mala vyrásť jej nová vila, totiž podľa všetkého zmení majiteľa. „Eňa a jej manžel sa rozhodli, že stavbu predajú,“ tvrdí zdroj Nového Času s tým, že za náhlym rozhodnutím dvojice sú problémy s ich budúcim hniezdočkom lásky, o ktorých informoval Nový Čas.

Jablkom sváru, ktorý vyhnal úradníkov na obhliadku „miesta činu“, bol nevybudovaný mostík cez potok a jeho následné znečistenie pri prejazde stavebnými mechanizmami. „Eňa ako priaznivec prírody je z toho všetkého znechutená. Došlo tam k nejakým porušeniam, ale ona s tým už nechce nič mať. Projekt mal na starosti jej manžel Juraj, ona tam ani poriadne nebola,“ dozvedeli sme sa od človeka blízkeho páru.

Otvoriť galériu
Podľa jeho slov celé okolie je „zakonzervované“ a na stavenisku sa už niekoľko mesiacov nič nebuduje. Pozemok, ktorého cenu odhadol odborník na reality Andrej Churý na 135 000 eur, tak zrejme oživí až nový vlastník. Samozrejme, za predpokladu, že splní všetky resty a vyžehlí problémy, ktoré majú súčasní majitelia na rováši. „Stavebník spáchal priestupok v zmysle zákona č. 364/2004 Z. z. o vodách. Uvedený priestupok má v kompetencii riešiť obec. Zároveň okresný úrad, OSZP vydá opatrenia na nápravu vo veci úpravy vodného toku,“ uviedla nedávno pre Nový Čas Soňa Gazdíková, vedúca odboru starostlivosti o životné prostredie z Okresného úradu v Malackách.

 

Odmietli vysvetliť škandál

Vlasy dupkom stáli aj ochranárom. „Za najzávažnejšie považujeme odstránenie brehového porastu na väčšej ploche, než bolo nevyhnutné. Podnetom sa bude zaoberať inšpekcia životného prostredia. Stavebník už bol riešený za výrub stromov,“ povedal pred pár dňami Novému Času riaditeľ Správy Chránenej krajinnej oblasti Záhorie Dušan Valachovič. „Ďalší prečin je zásah do mokrade zatiaľ pravdepodobne bez súhlasu schvaľujúceho orgánu,“ dodal lesník.

Nový Čas opakovane žiadal Vacvalovcov o vysvetlenie škandálu. „Po dohode s manželkou a kamarátom právnikom sme sa rozhodli nereagovať,“ odvrkol nám moderátorkin manžel Juraj Vacval, ktorý zrušil stretnutie s redaktorom. Samotná Eňa bola doteraz ochotná vyjadriť sa k téme len raz. „Vyrúbali sme iba jeden totálne spráchnivený strom! Ak by po čase ešte o nejaký výrub išlo, požiadame o povolenie!“ uviedla vlani v júli Vacvalová a informácie o drancovanie prírody odmietla.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Richard Gonda

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Na hraniciach s Maďarskom skontrolovala polícia viac ako tisíc áut a osôb.
Foto
Veľká policajná AKCIA na hraniciach s Maďarskom: Pozrite sa, koho zadržali!
Libanonský premiér Nadžíb Míkátí a talianska premiérka Giorgia Meloniová počas prehliadky čestnej stráže v Bejrúte.
Talianska premiérka spravila prekvapujúci krok: Návšteva, na ktorú sa žiadny politik neodvážil
Alex neveril vlastným očiam.
Foto
Paraglajdista bol v šoku, keď to uvidel: ZVLÁŠTNE, čo objavil na vrchole pyramídy!
Ruský prezident Vladimir Putin.
Čína chce posilniť vzťahy s Ruskom: Zálusk si robí aj na ďalšiu krajinu, nezláka ju k sebe USA?
Na snímke minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD).
Zneužívanie rezervačného systému cudzineckej polície: Ministerstvo reaguje na kšeftovanie s termínmi
Kateřina Pauláthová si po tom, ako ukončila lyžiarsku kariéru užíva a svojich fanúšikov sem-tam aj provokuje.
Foto
Bývalá česká lyžiarka poslala fanúšikom šteklivé foto: Provokuje z kúpeľov
Na snímke predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD).
Vážne slová Fica po summite EÚ: Ak si neochránime vonkajšie hranice, bude NESKORO
ilustračné foto
Aká je pravda o vojakoch KĽDR v Rusku?! Aha, čo povedal generálny tajomník NATO
Vši sa vyskytujú o tretinu viac ako pred rokom!
Výskyt vší sa na Slovensku drasticky zvýšil: NAJHORŠIE je to na západe! TAKTO im môžete predísť
Tunel Branisko.
Mimoriadna uzávierka Braniska: S obmedzeniami rátajte aj na budúci týždeň!
Ilustračné foto.
Mladíka na letisku PREŠLO lietadlo: Cítil som, ako mi PRASKAJÚ kosti! Hrôzostrašná spoveď o nehode
(ilustračné foto).
Platové rozdiely na východe Slovenska: Najviac to pociťujú TIETO pozície! Koľko zarobia v Košiciach?