Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
28.04.2018 19:50 | Šport | Hokej

Hokejisti zakončili prípravu prehrou: Generálka Slovákom pred MS nevyšla!

Slovenskí hokejoví reprezentanti prehrali v sobotňajšom zápase Euro Hockey Challenge v Piešťanoch s Francúzskom 2:3.

Hráči "galského kohúta" im tak vrátili prehru z piatkového súboja, v ktorom im podľahli 0:4. V sobotu sa v drese Slovenska gólovo presadil v prvej tretine Marek Ďaloga, v druhej časti hry skóroval Andrej Sekera. Pre zverencov Craiga Ramsayho to bola generálka na svetový šampionát. V príprave naň si Slováci pripísali tri prehry a šesť výhier.
      
Slovensko - Francúzsko 2:3 (1:1, 1:1, 0:1)
Góly: 9. Ďaloga (Bakoš), 21. Sekera (Hrnka) - 16. Rech (Lamperier), 38. T. Da Costa (Chakiachvili), 58. Fleury (S. Da Costa, Claireaux). Rozhodovali: Kubuš, Štefik - Kacej, Tvrdoň, vylúčení: 3:3 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 2859 divákov.

Slovensko: Rybár - Čajkovský, Sekera, Ďaloga, Valach, Fehérváry, Jaroš, Grman, Jánošík - Jurčo, Krištof, Hovorka - Bakoš, Mikúš, Skalický - Kudrna, Marcinko, Cingel - Hrnka, Buc, Bondra
Francúzsko: Hardy - Manavian, Auvitu, Janil, Chakiachvili, Raux, Gallet, Thiry - Fleury, S. Da Costa, Claireaux - T. Da Costa, Guttig, Treille - Rech, Bouvet, Lamperier - Perret, Ritz, LeClerc - Douay
      
Podobne, ako v piatkovom prvom zápase, mali Slováci proti Francúzom lepší úvod. Súpera prevyšovali najmä v pohybe a dôraze v osobných súbojoch a vytvárali si streleckú prevahu. V 9. minúte sa presadili aj gólovo, keď akciu stredom ihriska potiahol Marek Ďaloga, puk sa následne dostal na hokejku Bakoša a po jeho strele ho dorazil do bránky práve slovenský obranca - 1:0. Ďalší gól mohol pridať v 14. minúte Jurčo, ale v dobrej pozícii medzi kruhmi mieril vedľa. Rybár mal v prvej tretine málo práce, zasahovať musel iba sporadicky. Štyri minúty pred koncom však nechala slovenská obrana voľného medzi kruhmi Recha a ten stanovil skóre prvej dvadsaťminútovky na 1:1.

Do druhého dejstva už nezasiahol Tomáš Jurčo, tréner Ramsay tak musel miešať so zostavou. Tridsaťdva sekúnd po jeho začiatku napriahol od modrej čiary Andrej Sekera a vrátil Slovákom vedenie. Vzápätí pohrozil po samostatnej akcii Kudrna, Hardy bol na mieste. V 27. minúte mali šancu aj Francúzi, ale Rybár dobre zasiahol. Slovenský brankár sa vyznamenal aj neskôr pri šanci Recha. V druhej tretine už Slováci tak nedominovali, ich súper zlepšil hru a v 38. minúte sa dočkal vyrovnania zásluhou Teddyho Da Costu, ktorý v presilovke uzavrel skóre druhej tretiny na 2:2.

 

V úvode tretieho dejstva sa dostal do úniku Hovorka, súper ho zastavil nedovolene. Nariadené trestné strieľanie však faulovaný hráč nepremenil. Hokejisti Slovenska potom hrali dvakrát po sebe presilovú hru, ale bez efektu. V závere tretiny Fleury tvrdo atakoval Mikúša, po tomto zákroku prasklo aj plexisklo pri slovenskej striedačke a dlhšie sa nehralo. Hneď po úprave však udreli Francúzi a Fleury rozhodol o ich výhre. Tréneri Slovenska a Francúzska sa rovnako ako v piatok dohodli na dodatkových samostatných nájazdoch, v nich boli úspešnejší Slováci.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Dym a oheň stúpajú z miesta izraelského leteckého útoku v Dahíji, Bejrút, Libanon, piatok 25. októbra 2024.
Krviprelievanie v Libanone: Pri izraelskom útoku zahynuli traja novinári! Slová o vojnovom zločine
Fire in an old wooden house
Rusi zaútočili na citlivé miesto: V Kyjeve horí obytná budova, ľudí museli evakuovať
(ilustračná fotografia).
Slováci v Írsku skončili v putách! Boli členmi zločineckého GANGU: Obchod so zraniteľnými ľuďmi
Hackeri sa zamerali na mobily používané republikánskym kandidátom na prezidenta Donaldom Trumpom a uchádzačom o viceprezidentský úrad J. D. Vanceom.
Čínski hackeri napadli mobily Trumpa a Vancea: Zisťujú škody! Mohli získať súkromné informácie
Ľudstvo sa blíži ku kritickej hranici globálneho otepľovania (ilustračná fotografia).
ALARMUJÚCA správa pre ľudstvo! OSN varuje pred katastrofálnym oteplením: Nie je to až tak ďaleko
Ekvádor predlžuje denné výpadky elektrickej energie.
Ekvádor počas dňa VYPÍNA elektrinu: Bez prúdu sú dlhé hodiny! Bojujú s veľkým problémom
Začalo to problémom s močením a skončilo takmer tragicky
Foto
Problém s močením bol len začiatok: Neskôr zistila, že jej ide o život! PRÍZNAKY, ktoré nesmiete prehliadať
Hráčky Slovenska sa tešia z výhry
Foto
Fantastické víťazstvo pred rekordným publikom! Slovenská reprezentácia má nakročené k postupu na ME
(ilustračná fotografia).
Holandsko bojuje proti migrantom: Obmedzia povolenia, to ešte nie je všetko
Republikánsky prezidentský kandidát Donald Trump a jeho demokratická súperka Kamala Harrisová.
Napínavý súboj o Biely dom: Trump vs Harrisová? Posledný prieskum CNN potvrdzuje...
George zmizol bez stopy
Foto
Zmiznutie, pri ktorom tuhne krv v žilách: Po mužovi ostala len batožina
Bývalý reprezentant Maroka Abdelaziz Barrada zomrel vo veku 35 rokov
Foto
Futbalový svet sa ponoril do smútku: Zomrel bývalý hráč PSG a viacnásobný reprezentant