Antonio je rodákom z Talianska, ale Slovensko mu prirástlo k srdcu. Práve v našom hlavnom meste dva roky pôsobil na stáži a zbieral skúsenosti s prémiovou ázijskou kuchyňou. „Bolo to v období, v ktorom sa otvárala bratislavská reštaurácia, kde som sa spoznal s celebritným šéfkuchárom Michalom Konrádom,“ spomína na svoje začiatky mladý fešák. „Michal bol predtým mojím mentorom a je to veľmi šikovný a kreatívny človek,“ pochválil svojho slovenského kolegu. Keď sa títo dvaja stretnú, dajú hlavy dokopy a vytvoria dokonalé kuchárske duo, ktoré sa nebojí experimentov. „Naše jedlo v sebe ukrýva hlbokú myšlienku a ja si prajem, aby v ľuďoch vyvolalo príjemnú spomienku,“ uviedol temperamentný Talian.
Antonio obľubuje ázijskú kuchyňu, jeho srdcovkou je Japonsko. „Ázijská kultúra mi je blízka a našiel som si v nej nielen záľubu, ale aj živobytie. Varenie je moja vášeň a preto sa snažím, aby to rovnako vnímali aj moji zákazníci, pre ktorých jedlá chystám,“ priznal Talian, ktorý teraz šéfuje vychýrenému londýnskemu podniku.
„V súčasnosti robím šéfkuchára vo vychytenej Roka Restaurant v Londýne,“ prezradil mladý fešák, ktorý si našu krajinu zamiloval. Slovensko považuje za svoj druhý domov a teší sa z jeho prírody aj pekných dievčat. „Som pyšný, že tu môžem byť a vždy sa sem rád vraciam,“ prezradil Antonio s potmehúdskym úsmevom. Podľa jeho slov je Bratislava krásne mesto, kde sú úžasní, ústretoví ľudia, ktorí sú ochotní kedykoľvek pomôcť. ,,Mojím najobľúbenejším miestom je Bratislavský hrad a je z neho famózny výhľad, kde je cítiť príjemnú energiu.“ dodal s nadšením v hlase. Na svoj osobný život má však málo času, pretože v práci trávi nadštandardný čas a je veľmi zaneprázdnený. „Pracujem 70 hodín týždenne a mám pod sebou 45 ľudí,“ uzatvára.
Zaujímavosti o Antoniovi:
- narodil sa na Sardínii v Taliansku, teraz žije v Londýne
- od 19 rokov sa venuje vareniu
- varil pre osobnosti ako Madonna, Adele, Lindsay Lohan či Lewis Hamilton