Podľa kráľovského šéfkuchára Marka Flanagana je ale jedno jasné: pôjde o britskej produkty. Niektoré z plodín boli dokonca vypestované na panstvách kráľovnej Alžbety, prezradil Flanagan agentúre AP. Načasovanie svadby je podľa šéfkuchára úplne ideálne, pretože práve nastala sezóna britskej zeleniny.
"Pár chcel, aby sme v menu použili všetky miestne sezónne produkty a vďaka nedávnemu dobrému počasiu sa nám to darí," uviedol Mark Flanagan. Harry a Meghan Markle sa podľa neho podieľali na príprave pokrmov. "Všetko ochutnali," dodal. Bližšie podrobnosti o svadobnom menu zatiaľ nie sú známe.
V minulosti napríklad kráľovná počas slávnostných udalostí nechávala servírovať skôr anglické šumivé víno ako šampanské. Na popoludňajšej recepcii, ktorá bude nasledovať po obrade v kaplnke svätého Juraja, sa očakáva asi 600 hostí. Podľa všetkého pôjde o recepciu, kde sa bude jedlo konzumovať postojačky a hostia si pochutnajú na najrôznejších kanapkách a pokrmoch v malých miskách. Jedlo sa bude pripravovať v kráľovských kuchyniach hradu Windsor.
V deň svadby bude pokrmy v kuchyni chystať asi 30 ľudí. Ako Flanagan poznamenal, nepôjde o žiadne experimenty, ale vyskúšanú klasiku. Večernú recepciu pre 200 hostí organizuje v sobotu aj Harryho otec, princ Charles. Aké pokrmy bude servírovať on, nebolo zverejnené.