Grand Opening päťhviezdičkového Hotela ROYAL PALACE v Zlatých kúpeľoch Turčianske Teplice prilákal do luxusného a elegantného prostredia Hotela ROYAL PALACE stovky hostí. Klenotom bola nepochybne prvá dáma slovenského divadla a rodáčka z neďalekej Hornej Štubne pani Emília Vášáryová, ktorá prestrihla slávnostnú stuhu a symbolicky otvorila samotný hotel. Medzi hosťami bola aj pani profesorka MUDr. Iveta Šimková, jedna z najlepších slovenských kardiologičiek. Na akcii reprezentovala Slovenskú kardiologickú spoločnosť a taktiež symbolicky pokrstila Inštitút kardiovaskulárnej rehabilitácie INCARE, ktorý je súčasťou budovy hotela.
Hostiteľka večera, generálna riaditeľka Zlatých kúpeľov Turčianske Teplice Dipl. Ing. Zuzana Ďurinová privítala počas svojho príhovoru aj viacerozahraničných hostí.
Večer si užila aj Zora Czoborová s manželom či Karin Majtánová v spoločnosti svojho partnera. Nechýbala ani slovenská módna návrhárka, Adriana Horecká (na fotke vľavo).
Kráľovsky bohatý program otvorenia Hotela ROYAL PALACE***** moderoval Štefan Skrúcaný a na pódiu sa striedali tanečné skupiny, čímhostí svojimi ukážkami tancov z tridsiatych rokov dostali do zlatej éry swingu.
Svojim hlasom dobovú éru priblížil aj Robo Opatovský. Atmosféra pripomínala svojou elegantnou nostalgiou najlepšie roky, ktoré akoby boli vystrihnuté z čias Veľkého Gatsbyho, legendárnej postavy románu F.S. Fitzgeralda.
A už keď sme pri nostalgii, ktorou dýcha tento hotel, najväčšia zábava sa rozprúdila pri spomienkach na slávnych liverpoolskych chrobákov v podaní TheBackwards, ktorí roztancovali všetkých prítomných.
Kráľovská hostina
Hostia si mohlido sýtosti vychutnať špeciality, ktoré pripravil tím srdca hotela, mimoriadnej gastronomickej prevádzky RestaurantSissi pod vedením šéfkuchára Romana Horvátha. Tento zrelý majster so skúsenosťami z vynikajúcich prevádzok v Nemecku a Švajčiarsku, kde pôsobil vyše 15 rokov, je šéfkuchárom so znalosťou moderných technológií a trendov v medzinárodnej gastronómii. „Preferujem vlastnú výrobu na všetkých postoch a čerstvé kvalitné potraviny a dodržiavanie receptov, ktoré mám dôkladne vypracované a milujem vytváranie nových kreatívnych receptov pre tých najnáročnejších“, hovorí R. Horváth o svojej tvorbe.
A čo predstavil hosťom kráľovského otvorenia Hotela ROYAL PALACE? Napríklad Kaviár s brioškou a pomarančovou majonézou, rolky s čerstvou zeleninou Crudité, rolované v ryžovom papieri s čili a čerstvým zázvorom, čerstvé ustrice anakladaný čerstvý losos, foiegras au Torchons ovocným kaviárom, domácu paštétu z kukuričného kuraťa kombinovanú s filetom zo zajaca a zelenou špargľou, kuracie karí a tandori, teľacie líčka s portským vínom, Baklažán ripiene,kačacie prsia all Orange a ďalšie dobroty. Nechýbali grilované špeciality, vrátane rýb na letnej terase a veľký výber sladkých dezertov vrátane veľkolepej päťposchodovej torty.
Hostia si počas večera mohli dopriať výber tých najlepších domácich i svetových vín, ktoré pre hotel pripravil slovenský someliér roka 2016, Gabriel Kollár.
Kráľovstvo relaxu
Slávnostné otvorenie sa nieslo v duchu rozmarnej kúpeľnej zábavy, plnej elegancie a luxusu s nádychom nostalgie. Samotný Hotel ROYAL PALACE svojim nádherným štýlom odkazujúcim na obdobie art deco vytvoril krásnu kulisu k príjemnej a do skorých ranných hodín trvajúcej zábave.
Mnohí hostia využili možnosť predĺžiť si chvíle radosti a zábavy a pokračovali v nasávaní výnimočnej atmosféry aj v nedeľu, keď si užívali kráľovský wellness Royal Bath a na popoludňajšom matiné si oddýchli pri nádhernom speve ruskej opernej divy Xénie Leviny. Jej vystúpenie bolo kráľovskou bodkou za otváracím víkendom nového skvostu Hotela ROYAL PALACE v Zlatých kúpeľoch Turčianske Teplice.
Viac na www.therme.sk