Do redakcie nám chodia fotografie hubárskych úlovkov skôr, než zvyčajne. To, že huby sa tohto roku poponáhľali, potvrdil aj mykológ Ján Červenka. „Vďaka vysokým teplotám huby začali rásť o 1-2 týždne skôr ako zvyčajne. Týka sa to hlavne teplejších oblastí na juhu Slovenska, kde už začali rásť huby na miestach, kde dostatočne napršalo.“
S neobyčajným, zdravým pokladom sa nám pochválil aj Tomáš, ktorého otec sa cez víkend vybral na huby na Pezinskej babe. "Najskôr si myslel, že pozerá na kus tkaniny pohodenej v lese, až neskôr zistil, že sa tam v lístí ukrávajú tieto krásne hríby," prezradil Tomáš, ktorého rodina má v lesoch na Pezinskej babe tajné osvedčené miesto, kam chodievajú zbierať huby každý rok.
Čitateľ najviac prekvapil tým, ako úlovok využili. "Hríbiky sme dali do knofle," povedal Tomáš a vysvetlil, "pezinská knofla je knedľa zo žemlí, ktorá sa varí, my sme do nej pridali huby."