V spomínanom bufete nebola v minulosti o jedlo a pitie núdza. Tomu je však koniec. „O bufet sa staral pán Havlíček, ktorý robil najlepšie placky. Žiaľ, ochorel a už sa tomu nemôže venovať,“ vysvetlil Dušan Melíšek, konateľ spoločnosti prevádzkujúcej stánok a dodal. „Mali sme niekoľko záujemcov, no keď sa dozvedeli pravdepodobnú výšku tržieb, cúvli.“ Podľa neho je to práca vhodná pre dôchodcov. Nebudú sedieť doma a ako bonus prežijú deň v krásnom prostredí. Zufalý je aj riaditeľ záhrady Jaroslav Bella. „Veľmi ma to mrzí. Pre návštevníkov sme zriadili automat, no o ten sa tiež treba starať a občas sa pokazí. Ohľadom stánku máme zmluvu so spoločnosťou do konca roka,“ ozrejmil Bella.
Návštevnosť záhrady
Priemer za rok: 5 000 návštevníkov
Tržba v stánku za sezónu: 6 000 €
Koho hľadajú
- záujemcu s citom pre prípravu jedla
- musí mať hygienický preukaz
- môže byť aj dôchodca