Na podujatí sa v priebehu troch dní predstavilo 1 500 účinkujúcich, ktorí návštevníkom ukázali ľudové remeslá. Jedným z najväčších lákadiel boli lepníky z Hrušova pripravované podľa 300-ročného receptu na 100-ročnej peci.
Od piatka do nedele sa v meste koncali folklórne slávnosti. Návštevníkov čakal aj Jarmok tradičných ľudových remesiel, súčasťou ktorého boli aj výrobcovia lepníkov z Hrušova. „Pred piatimi rokmi sme sa rozhodli priniesť pojazdnú pec. Naša má vyše 100 rokov a je kamenná,“ prezradil šikovný pekár Ján Fašang, podľa ktorého sa na Honte vyrábali lepníky už pred 300 rokmi.
Pec pripevnili na príves, aby ju mohli doviezť na rôzne akcie, kde pečú posúchy z chlebovo-zemiakového cesta. „Podľa lepníka vedela gazdiná zistiť, či je pec dosť vykúrená, aby mohla upiecť chlieb. Recept sa u nás dedí z pokolenia na pokolenie,“ vysvetlil Fašang. Pec sa vykuruje dve hodiny, no pečenie lepníka trvá už len niekoľko minút. Na folklórnych slávnostiach sa predstavili aj iní výrobcovia, ako Jana Kucbeľová, ktorá vyšíva tradičné vzory na oblečenie, či čipkárka Lýdia Dejlová.