Nápad pochádza z Talianska a v Banskej Bystrici si ho trošku vylepšili. Pochúťka stojí 3,50 € a cestujú za ňou ľudia z celého Slovenska.
„Uvidel som fotku choco-kebabu, ktorý má okamžite zaujal. Hneď som vedel, že to je to, čo u nás v kaviarni potrebujeme,“ hovorí Július Zajac, majiteľ podniku SpezaX Caffe s tým, že placka do ktorej sa dobroty balia, chutí ako palacinka. Ľudia si do nej môžu pridať nutelu a šľahačku.
Zážitkom je nielen pochúťku ochutnať, ale ju aj vidieť pripraviť. Čokoláda je totiž na rovnakom stroji, aký sa používa pri mäsovom kebabe. „Jediný a hlavný rozdiel je, že na mäsovom stroji sa točí mäso, ktoré sa pečie a na našom stroji sa točí čokoláda, ktorá sa chladí na správnu teplotu,“ vysvetlil Zajac.
Ako náplň si zákazník vyberie spomedzi jahôd, ananásu, mandarínok, malín, čučoriedok a banánov. V choco-kebabe nechýba ani kvalitná nastrúhaná talianska čokoláda. Zákazníci si môžu vybrať aj jeden toping – čokoládový, karamelový, čučoriedkový alebo jahodový.