Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
28.07.2018 09:15 | Správy | Domáce správy

Otec Natálie doplatil na stres spojený s kauzou Čistý deň: Vážna choroba ho dostala pod skalpel

Kauza Čistý deň ho skolila. Otec Natálie (18), ktorej spoveď o orgiách v zariadení odštartovala škandál, má za sebou krušné chvíle.

Lekári mu zistili nádor a museli ho urgentne operovať. Miroslav sa teší aspoň z toho, že jeho dcéra je z najhoršieho vonku a je šťastne zamilovaná. Kauza sa pre rodinu ešte neskončila. Prvý rozsudok však už padol. Psychológ Igor J. dostal za sexuálne zneužívanie zverenkýň podmienku.

Kauza prepukla v septembri 2016. „Tie časy boli veľmi krušné,“ spomína otec Miroslav, ktorý vtedy Nový Čas žiadal o pomoc, lebo dcéru nevidel takmer štyri mesiace. A vtedy vyšli na svetlo praktiky v zariadení. Kuchára Jakuba (26) napokon polícia obvinila zo sexuálneho zneužívania maloletej. „Sama prišla za mnou s tým, že keď sa spolu vyspíme, bude to na rozlúčku a nikdy sa to nikto nedozvie. Bol to normálny sex, žiadne násilie pri tom nebolo použité,“ povedal vlani pre Nový Čas bývalý klient a kuchár v zariadení Jakub (26) s tým, že netušil, že mala len 14 rokov.

Otvoriť galériu

„Polícia ukončila vyšetrovanie prípadu 22. 6. 2018 a predložila spis Krajskej prokuratúre v Trnave s návrhom na podanie obžaloby,“ uviedla policajná hovorkyňa Mária Linkešová. „Musím makať, aby som mohol platiť právnikov. Nemám na výber, keďže chcem všetkým dokázať, že som nikoho sexuálne nezneužil. Verím, že sa všetko na súde dokáže a pravda vyjde najavo,“ tvrdí obvinený Jakub, ktorému hrozí v prípade odsúdenia až 10 rokov.

 

Pre rodinu Natálie sa tak kauza ešte stále neskončila. Ona sama sa liečila zo závislosti a dnes je z nej úplne iný človek. „Už nie sme pod tlakom a všetko sa zmenilo. Mne našli na ľadvine nádor a museli mi jednu zobrať. To sú následky ťažkého boja o dcéru. Zobralo mi to zdravie. Ale bojujem a som rád, že to zvládam. Čo sa týka mojej Natálky, je úžasná. Dokončuje si strednú školu a má novú lásku. Je veľmi šťastná a úplne čistá. Medzičasom dospela a je z nej dospelá žena. Som na ňu veľmi hrdý,“ hovorí otec, ktorý ale vie, že ešte nie je všetkému koniec. „Čaká nás súd a netuším, ako to dopadne. Chceli by sme to mať už všetko za sebou,“ uzatvára Miroslav.

 

Prvý rozsudok

Prvý rozsudok v kauze Čistý deň sa dozvedel psychológ, ktorý mal sexuálne zneužívať zverenkyne. Sudca na súde v Považskej Bystrici totiž na začiatku mesiaca rozhodol o vine psychológa zo zariadenia Igora J. Za sexuálne zneužívanie zverenkýň dostal trojročnú podmienku a zákaz činnosti. Obžalovaný psychológ sa podľa prokuratúry k skutku priznal aj ho oľutoval. „Okresný súd rozsudkom uložil obžalovanému trest odňatia slobody v trvaní 32 mesiacov. Tento trest podmienečne odložil za súčasného uloženia probačného dohľadu na dobu troch rokov,“ uviedol pre TV JOJ hovorca Krajskej prokuratúry v Trenčíne Vlastimil Krokvička.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Zuzana Šišovská, Novy Cas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Pátranie v oblasti Turčeka so šťastným koncom.
Foto
V lese nad Turčekom sa STRATILA hubárka! Do hory šli traja: Čo sa stalo?
Na základnej škole bodol chlapec spolužiaka! (Ilustračné foto)
Brutalita na základnej škole: Chlapec BODOL spolužiaka do krku! Rodičia majú strach o deti
Helio môže byť na svoju prácu patrične hrdý.
Foto
Brazílčan za 21 rokov vybudoval mestskú džungľu: Padne vám sánka, koľko stromov SÁM vysadil!
Bol otec dcéry Naomi.
Foto
Náhle zomrel MMA zápasník († 38): V minulosti tvoril pár so speváčkou Demi Lovato
Juraj Loj si navliekol Petrine šaty!
Foto
V SND museli prešívať: Juraj Loj sa navliekol do Vajdovej ŠIAT! Sledujte tú FOTO
Foto
Prídu na Slovensko hviezdy?! ME do 21 rokov lákajú už teraz
Flooding in Nelson City Centre along Maitai River after massive rainfalls on 18/08/2022.
Do krajiny dorazili obrovské záplavy: Muža padajúci strom, strašné, čo sa stalo deťom...
Vojenské drony dokážu so sebou niesť aj zničujúce bomby (ilustračné foto).
Eskalácia napätia? Rozruch v krajine, ktorá je členom NATO
Foto
Frustrovaný Slovan, naštvaný Oremus: Pecararo zlomil hokejku o tvár Jasečka
Lion in a zoo
Nešťastie v zoologickej záhrade: Riaditeľku dotrhali 3 levy!
Dym stúpa z miesta izraelského leteckého útoku na štvrť Dahíjeh, na južnom predmestí Bejrútu 16. októbra 2024.
Vo vojne v Gaze nastal zlom! Svet reaguje: Príde nová fáza konfliktu?
Vodca palestínskeho militantného hnutia Hamas Jahjá Sinwár.
Zabili vodcu Hamasu! Kamery odhalili niečo nečakané