Majster sveta z Göteborgu 2002 a strieborný z MS 2000 spojil najväčšiu časť profikariéry so Znojmom, kde je klubovou legendou. V juhomoravskom meste zostal žiť a v neďalekom rakúskom mestečku Retz podniká. „V apríli 2016 som tam otvoril reštauráciu. Šéfkou je manželka Jitka, ktorá si robila aj skúšky vo Viedni a počas otvorenia dostala kľúč od mesta,“ vysvetlil pre Nový Čas útočník, ktorý onedlho oslávi 44. narodeniny.
Ďalšiu sezónu ešte odohrá za druholigové Moravské Budějovice a práve v reštaurácii si od hokeja dobre oddýchne: „Už ma pustili dvakrát ku grilu, zvládam tiež naberať polievky... Keď je plno, snažím sa pomáhať aj s riadom. Šéfkuchár ma cepoval, keďže nestrpí mastnotu a všetko sa musí leštiť. Mňa to však baví, zrelaxujem pri tom, popremýšľam o rôznych veciach. A hlavne ma teší, keď sa ľudia vrátia a pochvália prostredie či jedlo!“
Ostrieľaný útočník verí, že s manželkou idú v podnikaní správnym smerom. Do tímu sa im podarilo získať známeho českého šéfkuchára Petra Fučíka. Ich cieľom je ponúkať zdravú a originálnu stravu. „Kto k nám príde, pochopí, že od Bratislavy cez Viedeň, Brno až po Prahu lepšie jedlo nie je,“ usmieva sa Peter Pucher. Zároveň uznáva, že to je zásluha práve šéfkuchára. „Snažíme sa byť výnimočnejší než ostatní. Ideme cestou kvality, menšieho počtu jedál a domácich produktov. Reagujeme tiež na sezóny, takže mávame dyňové či hubové obdobie, keď rástol medvedí cesnak, chodieval som ho zbierať,“ dodal Peter Pucher.