Ako špeciálnu súčasť menu totiž ponúkala za 27 dolárov flambované tarantule. Niektoré druhy tohto pavúka pritom patria k ohrozeným druhom. Informoval o tom mexický denník Excelsior.
Reštaurácia s názvom México en tu paladar ponúka v centre mesta špeciality mexickej kuchyne z doby predhispánskej, na jedálničku tak má napríklad jedlo starých Aztékov escamoles, ktoré sa pripravuje z lariev mravcov. Objednať si v nej návštevník môže tiež chapulines (lúčne kobylky) alebo práve tacos s tarantúl.
V Mexiku žije až 60 druhov tarantúl. Tri z nich sú ale na zozname ohrozených druhov, vrátane druhu Brachypelma vagans. A práve štyri takéto exempláre, samozrejme už mŕtve, zabavila inšpekcia v reštaurácii v centre Mexika.
Mexický denník opísal jednu z možných úprav tarantúl. Najprv sa dá na pár minút do chladničky, aby sa usmrtila. Potom sa varí vo vode a mezcalu (alkoholickom nápoji z rastliny agáve), potom sa ošľahá niekoľkokrát ohňom, aby bola pekne chrumkavá. Pred servírovanám je potrebné odstrániť jemné chĺpky zo zadočku, ktoré pri kontakte s pokožkou spôsobujú svrbenie a pálenie. Druhy tarantúl, ktoré sa bránia jedovatým uhryznutím, žijú v Ázii a Afrike.