Mesto zrodu ležiaka Pilsner Urquell, ktorý ovplyvnil 70 % svetovej produkcie piva, sa opäť stalo svedkom súboja veľkých talentov. Ukázali, že práca výčapníka pre nich nie je len zamestnanie, ale aj poslanie. Starou pivárskou pravdou totiž je, že sládok pivo varí, ale hostinský ho robí. Vďaka nim sa teda k zákazníkom dostáva pivo v takej kvalite, v akej opúšťa brány pivovaru. To najlepšie orosené podľa odbornej poroty načapoval na 11. ročníku prestížnej súťaže Štefan Pillár z bratislavskej Kolkovny v Eurovea.
Na ašpirantov titulu Master Bartender čakal celý rad úloh, pričom samotné umenie načapovať dokonalú "hladinku" s penou krémovou ako smotana na víťazstvo ani z ďaleka nestačilo: „Naším cieľom je milovníkom zlatého moku dopriať ten najsilnejší pivný zážitok, ktorý vďaka správne načapovanému ležiaku od našich majstrov výčapníkov bezpochyby prežijú," uviedol obchodný sládok pivovaru Plzenský Prazdroj Václav Berka.
Druhé miesto si zo Slovákov vybojoval Štefan Drozd z košickej reštaurácie Camelot a pomyselný bronz získal Branislav Majzún z Plzenskej reštaurácie v Malackách.
Veľkému finále predchádzali dve slovenské regionálne kolá, z ktorých postúpilo celkovo 8 súťažiacich. Absolútny víťaz získal vzácnu trofej, no najmä výsadu sprevádzať staršieho obchodného sládka Václava Berku po európskych prevádzkach čapujúcich tankové pivo Pilsner Urquell. Svoje víťazstvo bez pochýb pocítia aj zákazníci bratislavskej Kolkovny, ktorí od nového kráľa výčapníkov dostanú zaručený originál v tej najvyššej kvalite.