Po práci pre iné firmy, sklamaniach a pádoch sa manželia Zuzka (30) a Michal (31) rozhodli založiť vlastnú firmu. Bývalé garáže prerobili na výrobnú halu, z ktorej sa šíri omamná vôňa pražených mandlí a čokolády. Za svoje výrobky získali v Londýne gastronomického Oscara, ocenených bolo osem produktov. Mandľové maslo dostalo dokonca až tri hviezdičky, čo sa nepodarilo na Slovensku ešte nikomu.
„Všetko predchádzala úmorná práca, veľa pádov a sklamaní. Ešte vlani na jeseň sme chceli firmu zavrieť, boli sme v strate a nevedeli sme čo ďalej. Dnes nestíhame uspokojovať dopyt,“ hovorí Michal, ktorý s manželkou Zuzkou a dvoma malými deťmi Julinkou (3) a dvojmesačným Vilkom spojili biznis s rodinou. „Našou snahou je vybudovať firmu s rodinnou atmosférou tak, aby sa tu cítili dobre aj naši zamestnanci,“ dodáva Zuzka.
Malá firma má dnes sedem zamestnancov, ktorí si sladkostí môžu v práci dopriať, koľko chcú. „Nedá sa toho prejesť, počas dňa dokážem zjesť aj celú dózu. O pražených mandliach ani nehovorím,“ smeje sa Gabika (57). „Ocenenia sú zaslúžené, mandľové maslo je priam návykové, nedá sa odolať,“ pritakáva Marcela (37).