Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.09.2018 09:24 | Šport | Hokej
Video

Nagy sa poriadne vytrápil: Ľad bol v katastrofálnom stave

Košičania vstúpili do nového ligového ročníka trojbodovým ziskom.

Šlágrom piatkového úvodného kola najvyššej slovenskej hokejovej súťaže bol duel medzi HC Košice a HKM Zvolen a zostali po ňom spokojnejší hráči z východného Slovenska, ktorí triumfovali na domácom ľade 5:2. Dvoma góly a jednou asistenciou sa pod triumf podpísal kapitán Ladislav Nagy. Veterán už vopred deklaroval, že po sezóne ukončí kariéru a rád by sa rozlúčil ziskom majstrovského titulu.

"Je dobré, že sme uspeli, ale bol to náročný zápas, pretože sme mali veľa vylúčených hráčov. Po dvoch tretinách sme síce viedli 3:1, ale súper v úvode tretej časti znížil a dostal sa na koňa. V následnej presilovke mohol dokonca vyrovnať. V týchto momentoch nás podržal brankár. Dodržiavali sme to, čo sme si povedali pred zápasom a ak budeme naďalej hrať takýmto spôsobom, dobré výsledky určite prídu," zhodnotil duel 39-ročný krídelník.

"Oceliari" sú špecialistami na víťazstvá v prvom kole sezóny. Úvodné ligové stretnutie zvládli už šiesty raz po sebe a dosiaľ naposledy neuspeli na začiatku sezóny ešte v septembri 2012, keď v Steel aréne nestačili práve na Zvolenčanov. Hokejisti spod Pustého hradu kládli odpor aj teraz a dlho pomýšľali na bodový zisk. Košického gólmana Vladislava Habala zasypali až 35 strelami, ale presadili sa iba v dvoch presilovkách zásluhou Michala Chovana s Rastislavom Špirkom a doplatili na slabú efektivitu v hre piatich proti piatim.

 

Naopak, domáci skórovali až päťkrát. O dva presné zásahy sa postaral Nagy, raz rozvlnili sieť Jakub Suja, Marcel Haščák a Jere Pulli. "Ja som sa vytrápil celých šesťdesiat minút, pretože bolo veľmi teplo a ľad bol v katastrofálnom stave. Pomohli mi chlapci z útoku, ktorí výborne korčuľovali, zatiaľ čo mne nohy príliš nešli. Teraz to padlo mne a v nasledujúcich dueloch to vyjde niekomu inému. Petr Kafka alebo Tomáš Netík mali veľa šancí, mohli streliť viacero gólov. Ja som nemal ani veľa pokusov a napriek tomu som dvakrát skóroval," vysvetľoval líder košickej kabíny Nagy.

Vydarený návrat do najvyššej slovenskej súťaže zažil reprezentačný krídelník Marcel Haščák, ktorý v ostatných dvoch sezónach získal majstrovský titul v Česku s Kometou Brno a od odchodu z Košíc pôsobil aj v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) v dresoch Dinama Riga a Amuru Chabarovsk. Po päťročnej pauze sa opäť objavil v zostave východniarov a fanúšikov potešil jedným gólom. "Trafil som to dobre, ale mal som aj kúsok šťastia. Brankár už očakával prihrávku na iného hráča a vtedy som zakončil. Je to moja pozícia, odkiaľ často strieľam," opísal presný zásah popradský rodák. Haščák si dobre uvedomoval dôležitosť prvého zápasu v sezóne a ťarcha zodpovednosti mu spočiatku zväzovala ruky. "V úvode som bol trochu nervózny, na ľade bolo teplo. Potom som však skóroval, opadol zo mňa stres a bol to krásny deň zakončený víťazstvom," dodal.

V druhom tipsportligovom kole, ktoré je na programe v nedeľu 16 septembra, sa košickí hokejisti predstavia o 17.30 h na ľade Detvy. Zvolenčanov čaká najbližšie súťažné stretnutie až v utorok 18. septembra proti Detve, pretože ich nedeľňajší súboj s Liptovským Mikulášom preložili na 9. októbra.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Na snímke minister školstva, vedy, výskumu, vývoja a mládeže SR Tomáš Drucker.
V parlamente vystúpil minister školstva: O dôležitých veciach sa podľa neho diskutuje málo
Uprostred noci počul divné zvuky. A potom to uvidel...
Stanovačka sa zmenila na horor! Uprostred noci zapol baterku a uvidel TO... VIDEO len pre silné žalúdky
Ron Ely si zahral hlavnú postavu v seriáli Tarzan na stanici NBC zo 60. rokov.
Foto
Zomrela hviezda Tarzana († 86): V živote si prešiel peklom! Syn († 30) mu zavraždil manželku († 62)
Strany môžu o zmene názvu kvôli spájaniu uvažovať len asi dva týždne kvôli lehotám ministerstva vnútra, kandidátky majú odovzdať do začiatku júla.
Školská novela sa bude meniť: SNS a Smer z nej chcú vyňať túto časť
ÚVZ upozorňuje na nebezpečné detské potraviny.
Foto
Rodičia, spozornite: Problémy s TÝMITO detskými potravinami! Ide o českého výrobcu
Celkový pohľad na zámok Balmoral v škótskom Aberdeene.
Chcete zažiť svadbu alebo oslavu na kráľovskom panstve? Máte jedinečnú príležitosť: Úžasné, čo plánujú
(ilustračné foto)
Položte vedľa okna misku plnú soli: Môže vám to zachrániť život! Ako je to možné?
Predseda českej vlády Petr Fiala.
Fiala o dohode Babiša so slovenským ministerstvom: Hovorí o protislužbe! Čo s tým má Fico?
Ministerka kultúry Martina Šimkovičová.
Martina Šimkovičová na významnej konferencii: Zdôraznila, čo je u Slovákov v zahraničí dôležité
Jaroslav († 32) zomrel za mimoriadne záhadných okolností.
Foto
Tragická smrť Jaroslava († 32) je opradená tajomstvom: Odišiel zo sveta rovnako, ako tieto svetové hviezdy?
Francúzsky prezident Emmanuel Macron (uprostred), libanonský premiér Nadžíb Mikátí (druhý zľava), libanonský minister zahraničných vecí Abdalláh Bú Habibas (vľavo), francúzsky minister zahraničných vecí Jean-Noel Barrot (druhý sprava) a francúzsky minister obrany Sebastien Lecornu (vpravo) počas medzinárodnej konferencie pre podporu Libanonu v Paríži 24. októbra 2024.
Foto
Konferencia o Libanone priniesla výsledky: Krajina dostane obrovskú finančnú injekciu, kam pôjdu peniaze?
Ochranár Erik Baláž v relácii Diskusný klub so Šimonom Žďárským.
Ochranár Baláž: Čím viac medvede strieľame, tým sú pre ľudí nebezpečnejšie