Vytvoril projekt EatGreen s e-shopom, kde predáva rozložiteľný riad. Ľudia tak môžu používať bambusové poháre, trstinové a palmové taniere či drevené vidličky a lyžice.
Erik podniká už od 18 rokov a vlastnil pizzeriu či bar. Pred dvomi rokmi sa rozhodol, že vybuduje niečo, čo by malo zmysel. „Všade vidno, koľko odpadu produkuje spoločnosť. Máme dve deti, pre ktoré chceme krajší svet,“ prezrádza mladý otec. Projektu EatGreen sa naplno začal venovať vlani. „Vytvoril som ho ako alternatívu proti každodennému používaniu plastov, ktoré vyhadzujeme v miliardách kusov a stovkách miliónov ton ročne,“ ozrejmil podnikavý Kokavčan.
Oslovil známych výrobcov rozložiteľného riadu z celého sveta a nadviazal s nimi spoluprácu. Teraz ponúka v e-shope bambusové poháre, trstinové, palmové a kokosové taniere, drevené vidličky a lyžice, ekoplastové poháre a vrecká vyrobené z kukuričného škrobu alebo ryže. „Produkty nie sú jednorazové na rozdiel od plastových a vydržia veľmi dlho. Sám mám bambusový hrnček už dva roky a je ako nový,“ hovorí nadšený podnikateľ, ktorý s manželkou Natáliou robia aj osvetu. „Rozširujeme sa do Česka, Rakúska, Talianska a chceme ísť aj do Poľska,“ uzavrel ekologicky zmýšľajúci Erik.