V miestnej hotelovej akadémii nachystali pre hladošov 2 000 porcií cestovín, po ktorých sa len tak zaprášilo. Neuveríte, koľko surovín na to kuchári spotrebovali.
Niečo ľahké a zároveň výživné. „Zázračným“ cestovinám ako povinnému doplnku uhľohydrátov sa maratónci v sobotu veľmi nebránili. Na tradičnej Pasta párty v Košiciach pred štartom megabežeckej súťaže rozdali 2 000 porcií cestovín, ktoré podávali s omáčkou a so syrom. Kuchárky sa síce zapotili, pretože pri hrncoch strávili až 8 hodín, veria však, že ich jedlo bude povoleným dopingom a tiež zaručeným receptom na nedeľňajší úspech. „Pre bežcov je to ľahké jedlo a pritom veľmi vhodné. Všetci veríme, že práve cestoviny účastníkov tak nabudili, že podajú čo najlepší výkon!“ povedal pedagóg Igor Sabol.
Koľko surovín spotrebovali?
- 350 kíl špirál
- 40 kíl syrokrému
- 100 kíl syra eidam
- 20 kíl masla
- 35 litrov polotučného mlieka
- 10 kíl zemiakového škrobu
- 35 kíl hladkej múky
- 75 kíl paradajkového pretlaku
- korenie (čierne, nové, soľ, bobkový list)