Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
06.01.2019 20:48 | Šport | Hokej

Tipsport liga: Zvolen sa konečne dočkal, boj o prvé miesto má jasného víťaza

V priamom súboji o prvé miesto tabuľky hokejovej Tipsport ligy zvíťazila Banská Bystrica v Košiciach 5:3 v nedeľňajšom stretnutí 39. kola najvyššej slovenskej súťaže.

Hostia si vypracovali vďaka kanadským legionárom v prvej tretine trojgólový náskok. Lenže potom zavelili k útoku slovenskí veteráni Ladislav Nagy a Gabriel Spilar. Ešte do prestávky zastavil nápor domácich svojim druhým gólom v zápase Brock Higgs, ktorý sa trafil v presilovej hre. Košice sa vďaka Patrikovi Lušňákovi ešte raz dotiahli na rozdiel jediného gólu, no Guillaume Asselin druhým presným zásahom poistil víťazstvo Banskej Bystrice.

Hokejisti HK Nitra zdolali hráčov tímu MAC Budapešť hladko 6:1. Družstvo hlavného mesta Maďarska získalo v predošlých dvoch zápasoch šesť bodov a aj v Nitre sa ujalo vedenia. Skóre otvoril v 3. min Kevin Szabad. Už o minútu kontroval Jakub Minárik a Lane Scheidl naklonil misky na stranu Nitranov v úvode druhej tretiny. Ďalšie tri góly strelili domáci pri nerovnovážnom stave hráčov na ľade, dva v presilovke a Dalibor Bortňák skóroval 18 sekúnd po začiatku tretej tretiny dokonca v oslabení. Šiesty zásah pridal v 52. min Judd Blackwater.

Hokejisti Zvolena zvíťazili nad Popradom jednoznačne 4:0. Na úvodný gól čakali diváci až do 28. min, keď sa strelecky presadil najproduktívnejší hráč súťaže Michal Chovan. O necelé tri minúty ho napodobnil Lukáš Handlovský, strelou z priestoru medzi kruhov zaskočil popradského brankára. V záverečnom dejstve nepripustili zverenci Andreja Podkonického žiadne komplikácie. Individuálne sa presadil Rastislav Špirko a v 50. min vyhnal Tomáša Vošvrdu z bránky svojim druhým zásahom Handlovský. Necelé tri minúty pred koncom mohol streliť čestný gól hosťujúci Dávid Bondra, ale MacKenzie Skapski si udržal čisté konto. Zvolen vyhral tretí zápas po sebe, prvýkrát v sezóne zdolal Poprad a v tabuľke poskočil na štvrté miesto práve pred "kamzíkov".

 

Hokejisti Trenčína zvíťazili nad Žilinou 5:4 . Skóre otvoril v 12. min počas oslabenia domáci veterán Milan Bartovič, ale o 130 sekúnd neskôr vyrovnal český útočník David Hrazdíra. V druhej tretine sa presadil len Peter Ölvecký, ktorý ťažil z úspešného vhadzovania Tibora Vargu. V záverečnom dejstve sa roztrhlo vrece s gólmi. Trenčania trikrát odskočili súperovi na rozdiel dvoch gólov, ale Žilina zakaždým strelila kontaktný gól. Zverenci Petra Oremusa si tesný náskok napokon udržali. Autorom rozhodujúceho zásahu bol Marek Hecl, ktorý sa podobne ako Ölvecký zapísal do streleckej listiny dvakrát. Trenčín uspel po troch nezdaroch, naopak, Žilina natiahla sériu prehier na štyri duely.

Hokejisti Detvy zdolali suverénnym spôsobom hráčov Nových Zámkov 5:0. Rozhodujúcou pasážou bola druhá tretina, ktorá sa skončila 3:0 v prospech domáceho tímu. Do súperovej siete sa trafilo päť rôznych hráčov a nepotrebovali k tomu ani jednu úspešnú presilovku. Detva zvíťazila v štvrtom stretnutí po sebe, Nové Zámky naopak nebodovali v treťom dueli v sérii.

Hokejisti Liptovského Mikuláša prehrali na ľade Miškovca 2:3. Skóre otvoril šesť sekúnd pred koncom prvej tretiny kanadský obranca Nicholas Crawford, pre ktorého to bol tretí gól v sezóne. Hostia boli strelecky aktívnejší, ale dlho sa im nedarilo prekonať brankára Ádáma Vaya. Až v 42. min nenápadným nahodením od modrej čiary vyrovnal Tomáš Nádašdi. Domáci sa opätovne dostali do vedenia gólom Balázsa Göza, ale v 49. min bolo opäť vyrovnané zásluhou Mária Kuraliho. Zápas v Miškovci smeroval do predĺženia, ale v 57. min strelil tretí gól domácich Žiga Pance. Slovinský útočník bol následne vylúčený, Liptáci hrali približne minútu v šiestich proti štyrom, ale nedokázali vyrovnať. Miškovec, napriek len trom kompletným formáciám, zdolal mužstvo Antona Tomka a napravil si chuť po nečakanej piatkovej prehre s Detvou.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Hanychovej sa škandály ani po rokoch nevyhýbajú.
Foto
Škandalózna Hanychová opäť šokovala: Vážne TOTO urobila?! Budete si ťukať na čelo
Minister zdravotníctva SR Kamil Šaško.
Minister Šaško avizuje úpravu vyhlášky k darovaniu krvi: Ako sa týka LGBTQ+ ľudí?
 Symbolicky si bude obliekať dunajskostredský dres.
Škrtel končí po 35 dňoch! Futbalová legenda podala v DAC demisiu
Komičke a herečke učarovali Čechy.
Foto
Evelyn šokuje fanúšikov: OPUSTÍ rodné Slovensko?! Budete pozerať, kam chce ísť
Záhadný koberec našla približne 60 centimetrov pod povrchom zeme.
Foto
V záhrade našla ZÁHADNÝ kúsok! Myslela si, že o nič nejde: Vtom jej na dvere zaklopalo policajné komando
Po zaočkovaní tehotnej sa protilátky placentou prenesú aj na dieťa a chránia ho v zraniteľnom období.
Zarážajúce čísla: Na Slovensku evidujú tisíce prípadov čierneho kašľa! TENTO kraj by mal spozornieť
Na snímke osobný vlak, ktorý sa vykoľajil na severe Nórska.
Foto
Pohľad, z ktorého mrazí: Na severe krajiny sa vykoľajil vlak! Z miesta desivej nehody hlásia ranených
Záchranári leteli na pomoc českému turistovi.
Po páde zostala nehybne ležať: Vo Vysokých Tatrách prišla o život zahraničná turistka
Liam († 31) zanechal svojej láske odkaz.
Foto
Zosnulý spevák Liam Payne († 31) zanechal svojej LÁSKE dojemný ODKAZ: Stisne vám srdce
(ilustračné foto).
Na Ukrajinu poputuje 18 sanitiek zo Slovenska: Okrem vozidiel môžu očakávať aj dôležitú humanitárnu pomoc
(ilustr. foto)
ŠKANDÁL u našich susedov: Z trhu stiahli 28 miliónov fliaš obľúbených nápojov! Nebezpečné, čo v nich môže byť
Ruský prezident Vladimir Putin a Šéf OSN António Guterres
Šéf OSN vyzval na spravodlivý mier na Ukrajine: Aha, čo mu Putin s úsmevom odvetil!