20-ročný študent s prezývkou AJ sa rozhodol dať si na obed cestoviny, ktoré si uvaril pred niekoľkými dňami. Ako informuje portál LADbilbe, cestoviny po uvarení nechal dva dni položené bokom a následne ich dal do chladničky. Po troch dňoch si ich vytiahol a dal zohriať do mikrovlnnej rúry.
Mladý muž začal mať po chvíli bolesti brucha, hnačku a tiež ho trápila nevoľnosť. Myslel si, že sa otrávil jedlom, preto si dal liek, vypil veľa vody a ľahol si do postele. O niekoľko hodín sa zobudil celý prepotený. V kúpeľni ho našiel ležať na podlahe jeho kamarát, ktorý privolal záchranárov. Prevoz do nemocnice však neprežil.
Chlapec zomrel na zriedkavú otravu jedlom, ktorú spôsobila baktéria cereus. Prípad sa odohral ešte v roku 2008, no istý lekár doposiaľ zisťoval, čo presne sa stalo. Dr. Bernard povedal, že študentovi zlyhala pečeň, ktorá zle zareagovala na toxíny z cestovín v kombinácii s liekom na nevoľnosť. "Ak jedlo nevonia dobre, je lepšie byť opatrný, ako to neskôr ľutovať," dodal na záver.