Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
07.02.2019 12:34 | Šport | Futbal

Řepku odsúdili na 15 mesiacov nepodmienečne: Pôjde futbalista za mreže?

Bývalý český futbalový reprezentant Tomáš Řepka (45) by mal ísť na 15 mesiacov do väzenia.

Súd ho vo štvrtok odsúdil za spreneveru, verdikt ale ešte nie je právoplatný, keďže Řepkov advokát sa odvolal.

Štyridsaťpäťročnému bývalému obrancovi sa do trestu započítal aj bývalý trest za pornoútoky na exmanželku. "Pán Řepka bol už štyrikrát trestaný. Nemali sme na výber, keď sme uložili nepodmienečný trest. S prihliadnutím na osobnosť pána obžalovaného aj okolnosti činu sme pristúpili k mimoriadnemu zníženiu trestu na 15 mesiacov vo väznici s dozorcami," citoval portál idnes.cz sudkyňu Alicu Havlíkovú.

Bývalý hráč Ostravy, Sparty, West Hamu United či Fiorentiny už má v registri trestov záznamy, v rokoch 2015 a 2016 dostal dvakrát podmienečný trest za vedenie vozidla pod vplyvom alkoholu, v máji 2018 mu súd udelil 180 hodín verejnoprospešných prác za zanedbanie povinnej výživy.

 

Řepkove prehrešky

September 2007 - V nadstavenom čase ligového zápasu v Tepliciach bol Řepka po hádke s rozhodcami a potýčke s domácim usporiadateľom vylúčený. Pri odchode z ihriska nahnevane udrel do kamery Českej televízie. Disciplinárna komisia ho potrestala zastavením činnosti na sedem súťažných stretnutí a zákaz výkonu funkcie kapitána na 15 mesiacov, od Sparty dostal pokutu 150 000 českých korún.
Máj 2008 - V druhej minúte ligového stretnutia proti Brnu bol Řepka vylúčený po tom, čo udrel loptou do tváre protihráča Aleša Besta, ktorý chcel hádzať aut. Dostal trest na dva zápasy nepodmienečne a od Sparty pokutu 200.000 českých korún.
Júl 2010 - V ligovom zápase proti Slovácku napľul Řepka na Ladislava Volešáka, ktorý ho krátko predtým fauloval. To si všimol delegát zápasu, incident zachytili aj televízne kamery. Disciplinárna komisia Řepkovi udelila trojzápasový trest a do konca roka mu bol zastavený výkon funkcie kapitána.
December 2011 - Pri odchode zo Sparty, ktorá s ním rozviazala kontrakt, si ako klubový pokladník odniesol tímovú pokladňu, v ktorej malo byť niekoľko sto tisíc českých korún. Řepka to poprel.
Október 2012 - V závere ligového zápasu v Jablonci protestoval proti nariadenej penalte tak vehementne, že bol vylúčený. Od českobudějovického klubu dostal pokutu a bol vyradený z kádra, disciplinárka mu udelila trest na štyri stretnutia. Vedenie klubu sa s ním následne dohodlo na rozviazaní zmluvy, Řepka sa proti tomu neskôr odvolal na arbitráž.
Máj 2018 - Súd udelil Řepkovi 180 hodín verejnoprospešných prác za zanedbanie povinnej výživy. Kvôli neplateniu výživného na syna takisto prišiel o vodičský preukaz. Priťažili mu aj skoršie súdne kauzy - v rokoch 2015 a 2016 bol dvakrát odsúdený na podmienečný trest za riadenie v opitosti.
August 2018 - Řepka bol odsúdený k polročnému väzenia za internetové útoky na bývalú manželku Vlaďku Erbovú, v mene ktorej ponúkal sexuálne služby, čím sa dopustil poškodenia cudzích práv. Odvolací krajský súd v novembri trest zmenil na 300 hodín verejnoprospešných prác.
Február 2019 - Súd poslal Řepku na 15 mesiacov do väzenia za spreneveru a poškodenie cudzích práv. Podľa obžaloby predal v decembri 2016 svojim známym za 1,2 milióna českých korún mercedes, ktorý v tej dobe nevlastnil. Súhrnný trest zahŕňa aj jeho internetové útoky na bývalú manželku.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR, juk, ČTK

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

HZS zasahovala pri páde turistky!
Jesenná turistika sa môže vypomstiť: Horskí záchranári museli zasahovať v Malej Fatre
Tajné dokumenty
Američania prišli o prísne tajné dokumenty: Celý plán útoku je vonku! Čo teraz?
Izraelský premiér Benjamin Netanjahu.
Izraelský premiér poprosil Trumpa o radu: Jeho slová si napokon k srdcu nezobral
Portrait of beautiful middle aged woman touching her face and laughing, enjoying her smooth face skin after using anti-aging cosmetics in the morning, bathroom interior, copy space
Slováci nie sú šťastní: Prieskum hovorí jasne! Na tieto faktory často zabúdame
Pri zrážke neďaleko Trenčianskych Teplíc sa zranil 53-ročný motocyklista
Zrážka auta s motocyklom: Na mieste zasahoval vrtuľník! Muž mal obrovské šťastie
Chlapec mal obrovské šťastie
Len 16-ročného chlapca napadol žralok: Vrtel hlavou a... Z útoku behá mráz po chrbte!
Photo of a place flooded. Overflow.
Americké úrady vyšetrujú tragický kolaps lávky: Nešťastná náhoda, či fatálne zlyhanie?
(ilustračné foto).
Úprava vyplácania rodičovského dôchodku dostala zelenú: Išlo to ľahšie, ako všetci očakávali
Ilustračná fotografia.
Smútok na slovenskej športovej scéne: Navždy nás opustil známy komentátor († 82)
Kráľovná Alžbeta II. zomrela vo veku 96 rokov.
Takto odišla Alžbeta II. († 96) na druhý svet: Dva záhadné listy a Karolovo zlé rozhodnutie
Ilustračné foto
Dráma na vlakovej stanici: Policajt nemal na výber! Hlásia obeť
Na snímke minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD).
Výbor si posvieti na policajné razie v Bratislave: Šutaj Eštok tlačí pri vyšetrovaní na pílu