Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
07.02.2019 17:29 | Šport | Futbal

Tréner Hipp sa posadí na reprezentačnú lavičku: Je to veľká česť

Slovenský futbalový tréner Michal Hipp sa v januári stal asistentom Čecha Michala Bíleka na lavičke reprezentácie Kazachstanu.

S tamojším zväzom sa rodák z Nitry dohodol na ročnej spolupráci s opciou na ďalších dvanásť mesiacov. Čoskoro 56-ročný (nar. 13. marca 1963) bývalý lodivod slovenskej reprezentácie (2012-2013) nadviaže na spoluprácu so spomenutým koučom, s ktorým sa spolu stretli už v roku 2016 v tíme FC Vysočina Jihlava.

"Spolupracovalo sa mi s ním naozaj dobre. Michala veľmi dobre poznám, vážim si ho ako človeka a ako tréneri máme rovnakú filozofiu. Často sme spolu komunikovali, telefonoval mi aj pred svojím odletom do Kazachstanu, kde najskôr absolvoval dve rokovania. Ja som vlani na jeseň v septembri skončil pôsobenie v maďarskom Szombathelyi Haladás a hoci som mal aj potom určitú ponuku, až táto ma oslovila. Pôsobiť pri reprezentácii je veľká česť,“ priblížil Hipp vo štvrtkovom vydaní denníka Šport.

Skúsený slovenský tréner zároveň prezradil, že v jeho rozhodnutí prijať ponuku mal prsty aj Vladimír Weiss. Ten bol koučom kazašského tímu FC Kajrat Almaty v rokoch 2012-2015. "Spojili sme sa a konzultoval som s ním niektoré veci a aj on mi Kazachstan odporučil. V Kajrate zanechal výraznú stopu a odviedol výbornú robotu. Ľudia v Kazachstane naňho v dobrom spomínajú,"povedal Hipp.

 

Po odlete do Astany čakalo bývalého reprezentačného obrancu okamžite veľké množstvo práce. "Astana ma privítala teplotami mínus 37 stupňov a poriadnou snehovou fujavicou. Posledné dni boli naozaj hektické, prakticky sme nevychádzali z kancelárie. Venovali sme sa rozborom, museli sme zostaviť širšiu štyridsaťčlennú nomináciu hráčov, s ktorými rátame. Vzápätí sme už leteli do Turecka, kde sú momentálne všetky kazašské kluby na sústredeniach. Absolvujeme tu výjazdy, pretože chceme hovoriť s každým jedným klubovým trénerom. Prvý reprezentačný zraz máme 15. februára práve v Turecku, kde už o šesť dní odohráme neoficiálny zápas s Moldavskom. Dovtedy musíme nomináciu zúžiť na 20 hráčov do poľa a troch brankárov,“ vysvetlil Hipp.

Kazachstan sa v boji o postup na ME 2020 stretne v I-skupine s Belgickom, Ruskom, Škótskom, Cyprom a San Marínom. "Vieme, že v skupine sú mimoriadne ťažkí súperi. O konkrétnom umiestnení a cieľoch sme však nehovorili. S Kazachstanom by sme však radi skončili lepšie, než sa umiestnil v predchádzajúcich kvalifikáciách. Mužstvo na to určite máme,“ zakončil pre denník Šport Michal Hipp.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: sita

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

(ilustračné foto)
Hrozivý útok v Chorvátsku: V populárnej lokalite dovolenkárov útočila šelma!
Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan
Vznikne moslimská aliancia proti Izraelu? Erdogan vyzýva na rázne kroky
Nový francúzsky konzervatívny premiér Michel Barnier.
Vo Francúzsku začali masívne protesty: Prečo majú obyvatelia problém s novým premiérom?
Britský kráľ Karol III.
Kráľ Karol bojuje s rakovinou: Unikli správy, o ktorých on mlčí
(ilustračné foto)
Krutá tragédia: Chlapci († 9, † 12) sa hrali na pláži v piesku, po chvíli boli mŕtvi!
 Do strany Hlas-SD vstupuje Michal Kaliňák, doteraz pôsobil v ZMOS-e
Zasadla medzivládna komisia: O čom Kaliňák rokoval s českou stranou?
(ilustr. foto)
Obrovská tragédia! Chlap vyzabíjal svoju rodinu: Desivý nález v dome
HZS zasahovala pri páde turistky!
Horská záchranná služba v akcii: Ošetrovali českého turistu! Čo sa v horách stalo?
Foto
Nemci sú v šoku: Tragicky zahynul tréner († 33) známeho klubu
(ilustračné foto)
Do hniezda záchrany napchali 6 ROČNÉ dieťa: Smutný objav pri dome dievčatka!
Blízkymi priateľmi sú i v súkromí.
Foto
George Clooney a Brad Pitt otvorene: Pripravujú POKRAČOVANIE kultového filmu?! Šepká sa o...
Martin Hríb (35) a Ján Veterný (35) pri práci v náročnom prostredí.
Váš Tip
Výtvor grafiťákov v Dunajskej Lužnej priťahuje pohľady ako magnet: Múr premenili na umelecké dielo za 196 hodín!