Zlá správa pre gurmánov a priaznivcov poctivého domáceho jedla! Vychýrená buchtáreň, kde pripravujú jedlo ako od babičky, dostala výpoveď z prenajatých priestorov. Buchty servírovali na Hurbanovom námestí, lenže v posledný februárový deň sa vchod do známej prevádzky zavrie.
Nový Čas zisťoval, či a kde si zákazníci ešte budú môcť pochutiť na úžasných parených buchtách a aké sú ďalšie plány podnikavého majiteľa Tomáša Hakla (26).
Zakladateľ originálneho streetfoodu Tomáš Hakl potvrdil, že správa o výpovedi prišla ako blesk z jasného neba. „Vôbec sme to nečakali, boli sme z toho vyklepaní. Funguje nám to, ľudia sem chodia a zrazu máme skončiť,“ povedal rozmrzene mladý podnikavec. Tomáš pripustil, že ich to najprv zložilo na kolená, lenže si uvedomili, že sa treba postaviť a ísť ďalej. „Po šoku sme začali hľadať nové priestory. Chceme, aby nás ľudia opäť našli v centre,“ povedal Tomáš.
Má v pláne prezentovať tento projekt aj na internete a prostredníctvom crowdfundingu chce počas marca vyzbierať sumu, vďaka ktorej by mohol otvoriť novú buchtáreň.
„Keď niekto prispeje päť eur, tak si vlastne v novej prevádzke kúpi buchtu. Ak sa nazbiera dosť ľudí, ktorí tento projekt podporia, tak za peniažky otvoríme novú buchtáreň,“ prezradil, ako chce udržať prevádzku pri živote. V buchtárni pracuje päť ľudí, pričom traja sú brigádnici - no všetkých spája láska k remeslu.
V malej prevádzke pripravovali viac ako rok domáce parené buchty, ktoré sa tešili veľkej obľube.
Svedčí o tom aj záver nášho pozorovania. Za necelú hodinu prišli do útulnej prevádzky desiatky ľudí a takmer všetci sa pýtali, kde bude mať buchtáreň novú adresu. Či si opäť prídu na svoje, závisí od toho, či sa majiteľovi podarí zohnať nové priestory.