Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
02.03.2019 21:20 | Šport | Hokej

Budapešť nedala Miškovcu šancu ani v druhom zápase, Detva vyrovnala proti Zámkom

Budapešť zvíťazila v Miškovci aj po druhý krát.

DVTK Miškovec - MAC Budapešť 2:3 pp (2:0, 0:1, 0:1 - 0:1)
Góly: 9. Galanisz (Magosi), 15. Pance (Kiss) - 34. Langkow (Bodó, Orban), 44. Dudás (Brown, Dansereau), 66. Brown (Langkow, Dudás). Rozhodovali: Kalina, Korba - Šoltés, Kollár, vylúčení: 3:4 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 1095 divákov

DVTK Miškovec: Vay – Crawford, Kiss, Vojtkó, Szirányi, Milam, Láda – Kulmala, Vas, Pance – Magosi, Loiseau, Harrison – Somogyi, Galanisz, Miskolczi – Rito, Hájos, Albert
MAC Budapešť: Bálisz – MacAulay, Poszgai, Dudás, Negrin, Garát, Burt, Vokla, Bugár – Bodó, Langkow, Orbán – Dansereau, Brown, Klempa – Terbócs, Majoross, Pápa – Szigeti, Kreisz, Odnoga

Domáci začali aktívne a už po ôsmich minútach sa ujali vedenia. Tlak Miškovca po presilovej hre zužitkoval Galanisz, ktorý aj so šťastím prekonal Bálizsa. Miškovec pokračoval v aktivite a dočkal sa aj druhého gólu. Bálizs si v 15. min poradil s prvou strelou, ale obrana nepokryla Panceho a ten zdvojnásobil vedenie domácich.

 

V druhom dejstve mohol Miškovec pridať tretí gól, ale Galanisz trafil iba brvno. Budapešť jeho zaváhanie potrestala v 34. min, keď Langkow po dobrej individuálnej práci znížil na 1:2. Inkasovaný gól opäť nakopol domácich, ale nepochodili Loiseau ani Hájos.

Tretia tretina sa začala veľkým tlakom hostí. Langkow síce neuspel, ale vzápätí dosiahol vyrovnanie Dudás, ktorý prestrelil Vaya. Domáci mohli ihneď odpovedať, ale Galanisz z trestného strieľania neskóroval. Šance sa striedali na oboch stranách, ale ani jeden z tímov nepochodil. V závere riadnej hracej doby síce Loiseau prekonal Bálizsa, no rozhodca gól neuznal.

V predĺžení pokračoval svižný hokej a napokon sa tešila Budapešť. V 66. minúte spomedzi kruhov rozhodol Brown. Budapešť vedie v sérii hranej na tri víťazstvá 2:0 a v nasledujúcom zápase bude mať výhodu domáceho prostredia.

MHC Nové Zámky - HC 07 Detva 3:4 pp (1:3, 1:0, 1:0 - 0:1)
Góly: 3. Urban (Bajtek, Andersons), 21. Štrauch (Urban), 60. Bajtek (Kudla, Urban) - 1. Puliš (Ščurko), 5. Gachulinec (Török), 11. Tibenský (Fekiač, McLean), 69. McLean (Betker).                                                          Rozhodovali: Štefik, Baluška - Tvrdoň, Synek, vylúčení: 2:3, navyše: Tibenský (Detva) 2+2 za hru so zdvihnutou hokejkou, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 661 divákov /na zápasy 1:1/

Nové Zámky: Kristín (11. Košarišťan) - Andersons, Kudla, Hain, Zaťko, Ordzovenský, Hatala, Dundáček, Novák - Bajtek, Urban, Štrauch - Ručkay, Zbořil, Jakúbek - Pospíšil, Hruška, Šimun - Ondrušek, Fábry, Rogoň 
Detva:  Petrík - Betker, Mar. Chovan, Sládok, Golian, Kuklev, F. Fekiač, Jendroľ, Gachulinec - Puliš, Murček, Ščurko - V. Žilka, Fekiač, Hodgson - Tibenský, McLean, Král - Török, Mat. Chovan, Ďaloga  

Úvod do druhého stretnutia série mali lepší hostia spod Poľany. Už v prvej minúte naservíroval z ľavej strany Ščurko puk Pulišovi a ten bez prípravy prestrelil domáceho gólmana. Vyrovnanie však prišlo už onedlho. Pri presilovej hre sa dorážkou presadil Urban. Krátko na to mohol poslať Zámky do vedenia Zbořil, ale puk z jeho hokejky minul priestor bránky. V 5. minúte sa skóre menilo znova a opäť v prospech hostí. K puku sa pred Kristínom dostal Gachulinec a bekhendom ho poslal do siete.

Okrem gólov boli diváci v úvode stretnutia aj osobného súboja medzi Hatalom a Tibenským. Práve Tibenský predviedol v 11. minúte peknú akciu, ktorú zakončil gólovým bekhendom a vyhnal tak Kristína z domácej bránky. Detvanci aj naďalej nedávali domácim dýchať a ubránili aj oslabenie o dvoch hráčov. V závere tretiny nepremenil svoj nájazd na Petríka Šimun.

Z druhej tretiny ubehlo len 10 sekúnd, keď sa k puku dostal v pravom útočnom kruhu Štrauch a vymietol horný roh Petríkovej bránky -2:3. Detva strelila aj štvrtý gól, vďaka ďalekonosnému pokusu Sládka, rozhodca ho však pre postavenie mimo hry neuznal. Postupom času vyložených gólových príležitostí ubudlo a viac sa o puk bojovalo pri mantineloch.

Domáci sa snažili o vyrovnanie, k čomu im mohla pomôcť aj ďalšia z presilových hier. Veľkú šancu na to mali po Bajtekovom nahodení na bránku, Kudla ani Urban však nezvládli zakončenie. Naopak, gól mohli dať pri presilovke hostia, no zaskočený McLean prestrelil po odraze puku od zadného mantinelu odkrytú novozámockú bránu. Domácim sa stále nedarilo usadiť sa v útočnom pásme a výrazne ohroziť detviansku bránku. V závere stretnutia sa odhodlali k hre bez gólmana a 13 sekúnd pred koncom sa im podarilo vyrovnať - úspešným strelcom bol po Kudlovej prihrávke Bajtek. Duel tak dospel do predĺženia.

To sa v tejto sérii hralo na 10 minút a oba celky v ňom súperovi niekoľkokrát pohrozili. O jeho osude nakoniec rozhodla Kudlova chyba pri rozohrávke. Pri vyhodení puku z obrannej tretiny mu puk skĺzol po čepeli, po jeho odraze od mantinelu sa k nemu dostali Detvania a McLean ho dopravil až do Košarišťanovej siete.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Taťjana Bakalčuková
Muž najbohatšej Rusky spustil streľbu v kancelárii! Teraz čelí vážnym dôsledkom
Na snímke policajti hliadkujú v zaplavenej bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves v utorok 17. septembra 2024.
Foto
Dobré správy! TU odstránili protipovodňové zábrany: Bezplatná jazda MHD?
Policajti zachránili dvoch mužov.
Hrôza na základnej škole: Z okna vypadol maloletý chlapec! Jeho stav je vážny
Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán.
Europoslanci tŕpnu: Z toho, čo zaviedol Orbán, môže byť vážna hrozba!
Justin Bieber
Foto
Justin Bieber sa SKRÝVA pred svetom: Z toho, čo sa dopočul, je ZDESENÝ! Nevie to spracovať
Šéfkuchárka sa podelila o správny postup, ktorým cibuľu nakrájate rýchlo a jednoducho.
Foto
Revolučný TRIK! Šéfkuchárka VYZRADILA najlepšiu metódu krájania CIBULE: Už to inak nespravíte
(ilustračné foto)
Aká jeseň nás čaká? Slová, ktoré chceli všetci počuť! Má to však háčik
(ilustr. foto)
Doprajete si vínko alebo čokoládu? Štúdia vám hrá do kariet: Bojujú proti vážnej chorobe
Zubra zachytila aj ďalšia Slovenka, ktorá sa s fotkou podelila v komentári.
Váš Tip
Peter nakrútil ducha lesa: Extrémne vzácny jav na východnom Slovenku! Toto mu závidia aj dokumentaristi
Herečka sa dala trvalo ozdobiť.
Foto
Zaujímavý krok herečky Zuzany Kanócz: TETOVANIE a nie obyčajné! Sledujte tú FOTO
Most ponad R1 pri vstupe do Banskej Bystrice pre havarijný stav uzavreli.
Radikálny krok! Uzatvárajú rýchlostnú cestu R1: Čo je za tým?
Na snímke predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD).
Premiér odcestoval do Poľska: Stretne sa aj s von der Leyenovou, čo budú riešiť?