Podávať sa budú predovšetkým ľahko stráviteľné jedlá, pretože aktivita enzýmov sa v deň zápasu znižuje.
Vyhýbať sa musia podľa portálu blikk.hu, samozrejme, potravinám bohatým na tuky. V opačnom prípade by to výrazným spôsobom ovplyvnilo ich výkony na ihrisku. Športový poradca maďarskej futbalovej reprezentácie „naordinoval“ hráčom prevažne kuracie či morčacie prsia. Taktiež ryby nie sú zlá voľba.
V tomto prípade sa odporúča skôr treska alebo losos. Ako príloha sa v deň zápasu najviac osvedčili cestoviny, listové šaláty, paradajkové omáčky bez cesnaku a špenát. Ako dezert si hráči doprajú ovocný puding. Futbalisti si musia dávať pozor na mrazené ryby či surové mäso. Pri takýchto výrobkoch hrozí infekcia či otrava.
Zákazy v deň zápasu so SR
- Žiadne červené mäso alebo tučné mäso ako saláma či slanina
- Surové mäso alebo ryby sa nepodávajú (napr. sushi, tatársky biftek)
- Kapusta, karfiol, brokolica, fazuľa, šumivá minerálna voda, príliš korenisté jedlo, mak a orechy sa na stôl nedostanú
- Croissanty a mastné pečivo sú ako dezert zakázané
- Žiadne mlieko či mliečne výrobky (napr. smoothie)
- Ako alternatíva sa môžu použiť mlieko a mliečne výrobky bez laktózy (ryžový krém, ryžové mlieko, kokosové mlieko, mandľové mlieko)
- Namiesto korenia sa používajú čerstvé bylinky
- Neodporúčajú sa ani nutela, majonéza či kečup