Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
29.05.2019 20:00 | Správy | Zahraničné správy

Mame 7 detí počas tehotenstva diagnostikovali rakovinu: Po pôrode urobila zásadné rozhodnutie

Osud sa s matkou 7 detí vôbec nemaznal. Keď 21. decembra 2018 vošla Alisha do kancelárie svojho lekára, jej oči pritiahla červená farba.

Alishino meno totiž svietilo červenou farbou na papieri označenom ako "kontrola rakoviny". Podľa portálu Mamamia si 29-ročná Alisha myslela, že je to len preventívne. Nakoniec však doktor len sucho skonštatoval: "Máte rakovinu prsníka."

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Alisha začala plakať a nedostala zo seba ani slovo. Jej partner ju chytil za ruku a povedal: "To je v poriadku. Dostaneme sa z toho." Žena mala rakovinu prsníka v tretej fáze a liečba musela okamžite začať. Nebolo to však také jednoduché, pretože bola tehotná.

V zime 2017 si Alisha všimla, že má niečo na bradavke. Vytekala jej z nej tekutina, no spočiatku to nepovažovala za nič vážne. Neskôr však Alisha predsa len išla k lekárovi, ktorý ju poslal na vyšetrenia. Tam jej povedali, že je to bakteriálna infekcia, nič vážne. Dostala antibiotiká, ktoré mali problém vyriešiť. Potom Alisha otehotnela. Jeden prsník sa jej však zväčšil tak veľmi, až bol o polovicu väčší ako ten druhý. Kvôli tehotenstvu nemohla brať antibiotiká, lekár ju nakoniec 19. decembra poslal na biopsiu. O deň nato jej volal, že sa mu "nepáči, čo vidí".

 

Pár dní pred Vianocami, 18 mesiacov potom, čo objavila zvláštnu vec na bradavke, sa Alisha dozvedela, že má rakovinu prsníka v treťom štádiu. Okrem prebiehajúceho tehotenstva mala ešte šesť ďalších detí, všetky mladšie ako 11 rokov. Tri sú Alishine z predchádzajúceho manželstva a tri jej súčasného partnera.

"Vedeli sme, čo môžu pochopiť a čo nie. Tak sme si ich posadili a rozprávali sme sa," povedala Alisha. Povedali im, že maminka má rakovinu. Keďže pred rokom stratili svoju babičku, ktorá mala taktiež rakovinu, hneď sa jej pýtali: "Mami, zomrieš?" Alisha im na rovinu povedala, že nevie. V 33. týždni tehotenstva podstúpila mastektómiu, po ktorej lekári zistili, že rakovina sa rozšírila do lymfatických uzlín.

Jej rakovina bola taká agresívna, že ju aj napriek tehotenstvu chceli hneď poslať na chemoterapiu. V 35. týždni Alisha cisárskym rezom porodila syna Isaaca. V súčasnosti má už štvrté štádium rakoviny. Metastázy sa jej šíria do pečene a nikto nevie povedať, či jej zostáva rok alebo šesť. Rozhodla sa preto, že si vytvorí zoznam vecí, ktoré urobí, hoci ich doteraz odkladala. Sú to maličkosti, ako napríklad ísť na výlet alebo zobrať si svojho partnera. Alisha sa teraz maximálne snaží žiť pre súčasný moment.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: kh

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Vyššia daň sa odrazí aj na cenách stomatologických zákrokov
Slováci, pripravte sa na zmeny, ktorá potrápia vaše PEŇAŽENKY: Budú zubári len pre bohatých?!
Misska otvorene priznala, čo od muža očakáva.
Foto
Misska Šebestová sa pochválila NOVINKOU: Toto sú jej nové LÁSKY! Zverejnila aj FOTO
Middle aged blonde woman sits on couch at living room holding her head with her hands, feels unhappy because of headache, personal troubles, illness or bad news, she need psychological or medical support
Môžete ho mať ROKY a ani o tom NEVIETE! 9 príznakov nebezpečného NÁDORU na mozgu
(ilustračné foto)
Žilinčania, zbystrite pozornosť! Mesto čakajú veľké dopravné obmedzenia: Týka sa to TÝCHTO ulíc!
Olympiáda na Slovensku? Andrej Danko oznámil začiatok rozhovorov s Maďarskom
2024 - Manželia sú stále zaľúbení až po uši.
Foto
Vlado Kobielsky úprimne o manželstve: Mali sme veľmi náročné obdobie! Slová o rozpade rodiny
Pohľad na iránsku metropolu Teherán v skoré sobotné ráno 26. októbra - v čase začiatku izraelského úroku.
Napätie na Blízkom východe: Hamas obvinil Izrael z eskalácie konfliktu!
Veštkyňa Zana.
Horoskop od veštkyne Zany: SKLAMANIE, krivdy z minulosti i nová LÁSKA na obzore!
Červené šaty brunetke veľmi pristali.
Foto
Celeste Buckingham pokrstila nový singel tak, ako sa patrí! Všetkým ženám poslala ODKAZ
Poznajú poslanci ceny potravín?!
Foto
Veľká anketa medzi poslancami: Vedia, koľko stojí maslo, mlieko či rožok?! Pozrite sa, či zahviezdili alebo pohoreli
Ilustračné foto
Váš Tip
Košice chcú zvýšiť bezpečnosť: V TÝCHTO troch mestských častiach pribudnú špeciálne smart LED svietidlá!
Ilustračné foto
Na Slovensko vpadne zima: Dramatická zmena počasia už onedlho!