Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
27.04.2019 11:50 | Správy | Domáce správy

Najsmutnejší zápas, Denis († 14) dal gól a o 6 minút umieral: Srdcervúce slová matky, ktorá syna oživovala na ihrisku

Futbalový klub v Skalici sa topí v slzách! Vo štvrtkovom majstrovskom zápase strelil Denis († 14) parádny gól. O pár minút tento talentovaný hráč padol na trávnik ako podťatý a nejavil známky života.

K bezvládnemu chlapčekovi okamžite utekala jeho mama Eliška, ktorá pracuje ako zdravotná sestra na anestéziológii a zo všetkých síl sa ho snažila oživiť. Napriek jej všemožnej snahe, ako aj úsiliu záchranárov a lekárov, Denis po prevoze do nemocnice skonal. Smrť tohto úžasného chlapca, skvelého futbalistu a dobrého žiaka hlboko zasiahla rodinu, trénerov, spoluhráčov, spolužiakov i celý klub MFK Skalica.

Fotogaléria
7
fotiek v galérii

Eliška sledovala zápasy svojho syna Denisa pravidelne a bola naňho patrične hrdá. „Vo štvrtok sme boli pred zápasom na obede. Všetko bolo úplne v poriadku, Denisko sa vôbec nesťažoval, že by ho niečo bolelo alebo že by mal nejaké problémy,“ so slzami v očiach spomína nešťastná mama.

Boj o život na ihrisku

 

Denis vo štvrtok podvečer nastúpil na zápas proti Karlovej Vsi Bratislava. „Ešte mi pri obede povedal, že dnes vyhrajú a padnú štyri góly. Aj sa mu to splnilo. Práve môj syn strelil štvrtý gól,“ zadúša sa od plaču mama, ktorej v tej chvíli ani nenapadlo, že to bol jeho posledný gól v živote.

„Po tom góle hral ešte šesť minút a nič nenasvedčovalo tomu, že by sa malo niečo stať. Zrazu však môj synček spadol a zostal ležať na trávniku. Okamžite k nemu pribehli hráči, tréner a aj ja. Syn nedýchal, tak som ho začala okamžite oživovať a podarilo sa mi priviesť ho k vedomiu. Medzitým prišla sanitka, ktorá ho zobrala do nemocnice. Volali sme tam, aby boli už pripravení,“ hovorí o posledných minútach života svojho milovaného syna Eliška. Záchranári, ako aj lekári v skalickej nemocnici robili aj nemožné, aby Denisa udržali pri živote, no napriek obrovskej snahe sa im to nepodarilo...

Otvoriť galériu

Zronený otec

Smrť milovaného synčeka veľmi bolestivo zasiahla aj jeho otca Jána. „Napriek tomu, že sme s jeho mamou nežili spolu, mali sme striedavú starostlivosť a so synom som trávil veľa času. Boli sme spolu skoro v každodennom kontakte. Okrem toho, že bol skvelý futbalista, bol aj vášnivým rybárom. Pripravoval sa na prijímačky na polygrafickú školu v Bratislave. Vedel, že je to náročná škola, no veril si, že to zvládne,“ povedal nám pomedzi slzy plačúci otec, ktorý dodal: „Môj milovaný syn odišiel na lepší svet, ako je tento.“

Vyšetrenie u lekára

Až do osudného okamihu nemal Denis žiadne vážne zdravotné problémy. Práve naopak, bol vitálny a plný života. „Ešte v januári sme boli so synom na záťažovom teste, kde mu lekári urobili kompletné vyšetrenie. Bol úplne zdravý, nič mu nebolo. Neviem, čo sa stalo a momentálne čakáme na výsledky pitvy. Isté však je, že náš milovaný anjelik je v nebi, a verím, že nás bude strážiť,“ dodala nešťastná mama, ktorej súčasný manžel bol Denisovým trénerom.

Športovcov by mal vyšetriť kardiológ

Viliam Fischer, kardiochirurg

Pri takomto rýchlom úmrtí sú najpravdepodobnejšie dve príčiny, a to srdce alebo hlava. Z rôznych príčin nastane embólia a aneuryzma v mozgových cievach za určitých okolností praskne. Alebo išlo o nejaké neodhalené aj menšie poškodenie srdca. Príčinu by mala zistiť pitva. Ja už dlho hovorím, že každý športovec, ktorý ide do súťaže, by mal mať kardiologicky vyšetrené srdce. Okrem záťažového EKG aj echokardiografické vyšetrenie. Malo by sa to týkať aj detí. Zatiaľ sa u nás však robia iba bežné vyšetrenia.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: šiš, Novy Cas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Bývalá dánska panovníčka Margaréta II.
Dánsku kráľovnú Margarétu II. náhle hospitalizovali: Škaredé zranenie po páde!
Ľudia sa zhromažďujú neďaleko domu zničeného počas izraelského raketového útoku na južnom predmestí Bejrútu.
Izrael hlási úspech: Pri útoku v Bejrúte zahynula dôležitá hlava Hizballáhu
K útoku došlo v holandskom Rotterdame.
Pozadie krvavého útoku v Rotterdame: Polícia odhalila to, čoho sa všetci obávali
(ilustračné foto)
TAJNÝ recept odhalený: Namiešajte si tento nápoj a vyhnite sa chorobám! Je to jednoduché
Fotky z oslavy Roberta Fica zverejnila Jana Vaľová.
Foto
Fico oslavuje 60-tku vo veľkom štýle: Premiér dostal exkluzívny dar! Pozrite sa na to
Thermometer in front of an autumn colored tree
Užijeme si cez víkend babie leto? Zistite, čo nás čaká, blíži sa prudká ZMENA!
Český prezident Petr Pavel.
Prezident Pavel odovzdal svoj hlas vo voľbách: Silné slová! Jediná cesta, ako niečo zmeniť, je...
Spomienkové zhromaždenie pri príležitosti 79. výročia oslobodenia Bratislavy.
Povodňové fondy EÚ: Dostaneme viac, ako naši susedia? Premiér o tom, koľko peňazí pripadne Slovensku
(ilustr. foto)
Zákon o zdanení nápojov s pridaným cukrom vstúpi do platnosti: Veľký PREHĽAD! Čoho všetkého sa bude týkať?
Ukrajinský tank 110. brigády sa vracia cez pole z frontu v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny.
Ruský raketový útok zasiahol v Odese to, čo nemal! Zlé správy
Ministerka kultúry SR Martina Šimkovičová a herec Richard Stanke.
Umelci sa ohradili voči výrokom ministerky Šimkovičovej: VÝZVA od hercov SND, čo povedal Richard Stanke?
Rachelini rodičia sú po jej smrti aj po rokoch zdrvení.
Nečakaná smrť: Rachel († 29) sa v jeden deň smiala, ďalší sa nedokázala nadýchnuť!