Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
01.06.2019 07:00 | Tip od Vás
InfografikaFotoVideoVáš Tip

Detaily drámy na bratislavskej Obchodnej ulici, muž s nožom v ruke kričal: Zabijem vás všetkých!

Hrôza a zdesenie! Počas piatkového popoludnia sa Obchodnou ulicou ozývali krik a výstrely.

Podľa očitých svedkov muži zákona vytiahli zbrane na ozbrojeného muža s nožom, ktorý sa im odmietol vzdať. Padlo asi päť výstrelov, pričom jeden z projektilov zasiahol okoloidúcu tínedžerku (15). Páchateľ sa mal potom sám bodnúť do brucha.

Podľa slov svedkov muž v strednom veku išiel po Obchodnej ulici a vykrikoval: „Všetkých vás zabijem.“ „Ten konflikt musel začať už niekde pri Kollárovom námestí, počula som, ako niekto kričí - pozor, má nôž,“ povedala svedkyňa, ktorá videla dvoch policajtov idúcich za ozbrojeným mužom. „Nechápem, prečo nezakročili skôr, len išli za ním a nič neurobili,“ dodala svedkyňa, ktorá si myslí, že muž bol pod vplyvom alkoholu alebo drog.

Fotogaléria
11
fotiek v galérii

„Podľa mňa nebol pri zmysloch, vyzeral ako nepríčetný,“ dodáva. V blízkosti novinového stánku na Obchodnej ulice sa medzi policajtmi a ozbrojeným mužom rozpútal ostrý konflikt. „Najprv som na ulici počul strašný krik, a keď som pozrel z okna, odrazu stáli proti sebe, policajt a ten muž. Chlapík sa na neho zahnal nožom a policajt začal po ňom strieľať,“ prezradil očitý svedok, podľa ktorého jeden z výstrelov zasiahol muža do nohy.

 

„Bolo to ako vo filme, ľudia na ulici sa behom sekundy rozpŕchli na všetky strany,“ dodáva. Ďalší svedok videl, ako sa nebezpečný páchateľ sám bodol nožom. „Videl som, ako vytiahol nôž a bodol sa ním do brucha, všade bolo plno krvi,“ opísal hrôzostrašné chvíle.

Postup policajtov preveria

O streľbe na Obchodnej ulici informovala polícia. „Dnes v čase okolo 15.15 hod. sme prijali informáciu o mužovi, ktorý mal na Námestí slobody nožom napadnúť a zraniť zamestnanca bezpečnostnej služby Finančnej správy. Následne sa ozbrojený muž presunul na Obchodnú ulicu, kde ho spozorovali privolaní policajti. Pretože agresívny muž nožom ohrozoval okoloidúcich ľudí, ako aj samotných policajtov, títo po opakovaných výzvach použili proti nemu služobnú zbraň. Postrelený muž si následne sám spôsobil aj bodné poranenia brucha. Pri zákroku policajtov došlo aj k zraneniu nezúčastneného 15-ročného dievčaťa, ktoré bolo prevezené do nemocnice a je mimo ohrozenia života. Postup policajtov preveruje Úrad inšpekčnej služby MV SR,“ uviedla bratislavská krajská hovorkyňa polície Veronika Slamková.

Celému incidentu mal predchádzať konflikt muža so zamestnancom Finančnej správy, ktorá k tomu zverejnila svoje stanovisko. „Útočník sa chcel násilím dostať do budovy ministerstva. Tú strážia colníci z Finančnej správy. Útočník priamo pred budovou ministerstva pobodal príslušníka Finančnej správy. Náš kolega je hospitalizovaný v nemocnici, našťastie, bol pri vedomí," uviedla Finančná správa.

Otvoriť galériu
Miesto zásahu
Zdroj: anc

„Záchranná zdravotná služba ošetrila dvoch mužov a neplnoleté dievča. Jeden z mužov bol v kritickom stave a v umelom spánku prevezený do nemocnice, druhý zranený muž bol počas prevozu pri vedomí," uviedla hovorkyňa záchranárov Alena Krčová.

 

Policajt nesmie ohroziť nevinných

Lucia Kurilovská, rektorka Akadémie PZ

Zákon o policajnom zbore upravuje postupy, kedy môžu použiť policajti služobnú zbraň. Formulácia, že nesmie byť použitá zbraň na verejnom priestranstve, nie je. Je to upravené tým spôsobom, že nesmie byť ohrozený život a zdravie ďalších osôb. Nie je striktne nikde napísané, že by nemohli na takom mieste použiť zbraň. Sú to však veľmi citlivé situácie. Každé použitie zbrane policajtom sa vyhodnocuje minimálne nadriadeným. Ak je tam akékoľvek podozrenie, to bolo neadekvátne, musí sa to riešiť či už v disciplinárnom, alebo inom obdobnom konaní. Policajt to nemá v takých chvíľach jednoduché.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: red, Nový Čas, sla

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Muž kontroluje oblasť zničenú izraelským náletom na juhu Libanonu.
Izrael útočil na citlivé miesta: Libanon hlási niekoľko obetí, zomrelo aj dieťa
Ministerka kultúry Martina Šimkovičová sa zbavila Mateja Drličku.
Dni európskeho kultúrneho dedičstva 2024 sa rušia: Čo je za tým?
Ján Koleník (44)
Koleník prekvapil vyjadreniami o svojich rolách: Toto nikdy nerobím!
(ilustračné foto)
Žena, ktorá trpela rakovinou v pokročilom štádiu, varuje: 4 skoré PRÍZNAKY, ktoré môžete prehliadnuť
Skupina sa išla okúpať aj napriek červenej vlajke na pláži. (Ilustračné foto)
Na pláži v Taliansku sa utopil chlapec († 14): Ignorovali ČERVENÚ vlajku?! Znepokojivé okolnosti prípadu
Aj vlaky ZSSK sa pomaly vracajú do starého režimu (ilustračné foto).
ZSSK ponúka 100 % zľavu z cestovného! Koho sa týka? Dobre čítajte
Ilustračné foto
Vzácny OBJAV v mori: Našli NOVÉ ložisko zemného plynu! Kde sa nachádza?
Foto
Smutná správa zasiahla Danielu Hantuchovú: Zomrel jej veľmi blízky človek!
Počas prvých dní deti ešte myslia na skončené prázdniny.
Rodičia škôlkarov a školákov, pozor! Ako dostať deti z prázdninového režimu? Odborníčka má pre vás ODPOVEĎ
Premiér Fico sa podrobil v piatok ďalšej operácii po atentáte v Handlovej.
Aktualizované
Atentátnik Cintula, ktorý útočil na premiéra, žiadal prepustenie! TAKTO súd rozhodol
(Ilustračná foto).
Maďarsko vysťahovalo niekoľko utečencov z Ukrajiny: Aký OSUD ich teraz čaká?!
Videli ste ich?
Aktualizované
Dobré správy! 15-ročná Michaela a jej priateľ sa našli