Jedlá servírovali len na papierových tanieroch a nápoje čapovali do zálohovaných plastových pohárov. V Mestskom parku sa predstavilo 53 kulinárov z radov špičkových reštaurácií, pohostinstiev a krčiem. Organizátori verili, že návštevníci počas víkendu pokoria vlaňajší rekord 13 500 hladných a smädných krkov. Ľudí lákali najmä na mexickú kuchyňu, netradičné ázijské nápoje a americké špeciality.
Márie (38 a 28) si pochutnávajú na mexickej špecialite guacamole, ktorú jedávali už dávni Aztékovia. „Je to super! Zdravé a aj chutné. Táto nátierka je z avokáda a ďalších surovín, pričom sa konzumuje s čipsmi,“ povedali spoločne ochutnávačky pokrmu za 3 eurá.
Miriam (23) s dvoma chutnými pouličnými jedlami. Obe stáli po 5 eur. Grilovaný sendvič so syrom a s porchettou obsahuje syr mozzarella a karamelizovanú cibuľu, bravčovú porchettu a sušené paradajky. Smile burger zahŕňal žemľu, omáčku, fritovanú cibuľu, šalát, paradajku, kyslú uhorku, slaninu, čedar, hovädzie mäso a medovo-horčicový dresing.