Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
10.06.2019 13:15 | Správy | Domáce správy

Nerozhodná Remišová robí vrásky Matovičovi: Bez servítky povedala, čo si myslí o jeho novom hnutí

Líder opozičného OĽaNO Igor Matovič by bol rád, ak by jeho stranícka kolegyňa Veronika Remišová zostala aj naďalej v hnutí.

Myslí si však, že polročné "naťahovanie a vajatanie", či z OĽaNO odíde alebo nie, treba už rozseknúť. Matovič to vyhlásil v pondelok s tým, že čakanie na rozhodnutie Remišovej už začína byť zraňujúce.

"My ju máme radi a boli by sme radi, keby Veronika zostala u nás a nepodľahla pokušeniu ísť k Andrejovi Kiskovi," povedal líder OĽaNO. Minulý týždeň bolo podľa jeho slov stretnutie 30 ľudí z hnutia a predsedníčka poslaneckého klubu OĽaNO Remišová bola jeho súčasťou.

 

"Povedala, že stále sa nejako rozhoduje," skonštatoval Matovič. Je presvedčený o tom, že dosluhujúci prezident Kiska, ktorý oznámil založenie vlastnej strany, urobí všetko pre to, aby Remišovú do svojej strany získal. "My ju nechávame sa slobodne rozhodnúť a vyjadriť sa," uviedol s tým, že poslanec parlamentu Gábor Grendel (OĽaNO) ponuku od Kisku odmietol a bude kandidovať na kandidátke OĽaNO. Na otázku, prečo sa Remišová nezúčastnila na pondelkovej tlačovej konferencii hnutia k založeniu novej platformy Odvážne, Matovič povedal, že sú slobodné hnutie.

Remišová pre TASR uviedla, že rešpektuje rozhodnutie o založení nového krídla OĽaNO - Odvážne, ktorým chce hnutie osloviť kresťanských voličov, nebude sa však na ňom zúčastňovať. "Ja som išla do politiky, aby som bojovala za to, aby spravodlivosť vrátane sociálnej spravodlivosti platila pre každého rovnako, bez ohľadu na to, či sa považuje za kresťana alebo nie," povedala s tým, že aj naďalej bude bojovať proti korupcii, ako to robila doteraz.

Tvrdí, že Slovensko potrebuje, aby sa hľadalo, čo ľudí spája, a nie to, čo ich rozdeľuje. Deliacou čiarou by podľa nej nemalo byť to, či sa niekto považuje za kresťana, obyčajného kresťana alebo za toho, čo v Boha neverí. "Čo sa týka OĽaNO, nie som jeho členom, no vždy som sa snažila, aby OĽaNO bolo skutočným hnutím, pracovalo s ľuďmi v regiónoch a dokázalo presadiť opatrenia, ktoré ľudia na Slovensku potrebujú. K vyjadreniam Matoviča k môjmu rozhodovaniu, ja som vždy bola otvorená a úprimná a snažila som sa konštruktívne posúvať veci dopredu," vyhlásila. Nemyslí si, že kritiku toho, čo nefunguje, by mal niekto považovať za zraňujúcu. Deklaruje, že s kolegami v poslaneckom klube sa teraz pripravuje na júnovú schôdzu parlamentu. "Normálne pracujeme," podotkla.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Na snímke ulice v zaplavenom kúpeľnom meste Jeseník
Voľby v Českej republike: Začína sa sčítavanie hlasov! Poznačili ničivé povodne záujem voličov?
Instagramová senzácia Olivia si získala popularitu vďaka obsahu, ktorý podporuje pozitívny postoj k svojmu telu.
Foto
FOTO Oliviu obdivujú po celom svete: Keď uvidíte ako vyzerá, pochopíte prečo! Je za tým krásna myšlienka
(ilustračné foto)
Podgurážený chirurg zrazil cyklistu, potom zamieril na operačku! Vyjadrenie prokuratúry vás zarazí
Spevák Pavol Habera
Foto
Paľo Habera vyšiel s kožou na trh: Fakt som to spravil? FOTO, ktorá prekvapila aj samotného speváka!
Kylie Minogue
Foto
Austrálska megastar ohlásila najväčšie turné za posledné roky: Zavíta aj do našich končín? Fanúšikovia sú nadšení
Sean Diddy Combs
Foto
Svetoznámy raper sa mal dopustiť strašných vecí: BOJÍ sa o svoj život, strážnici ho nemôžu spustiť z očí
ruský prezident Vladimir Putin.
Rusi zostavili NELICHOTIVÝ zoznam, figurujú na ňom desiatky krajín: Je medzi nimi aj Slovensko?
Pellegrini hovorí, že Fico je stále veľmi unavený.
Pellegrini sa v New Yorku stretne s lídrami SVETOVÉHO formátu: Samit budúcnosti sprevádza dôležité POSOLSTVO
(ilustračné foto)
Tragédia na východe: V Košiciach našli dobodanú ženu († 32), mala byť tehotná
Foto
Rozhodca vyšiel po 17 rokoch s pravdou von: Počas zápasu som uzavrel obchod s Messim
Statný kuchár Kemkovi poriadne vylepí.
V šou Možné je všetko lietali facky! Martin Novák si pre Kemku pripraví nezabudnuteľnú odvetu
Päťnásobný majster Európy v kulturistike Adam Cibuľa (60) už 7 rokov nemal v rukách činky a je bez poriadnej strechy nad hlavou.
Foto
Z kulturistu Adama Cibuľu je bezdomovec: Šampión ŽOBRE na ulici a stravu hľadá v kontajneroch!