Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
28.07.2019 16:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Slovenské celebrity spomínajú na leto pri mori: Toto je naša retro dovolenka

Prežiť leto pri mori dnes nie je ničím výnimočným. Sociálne siete sú zaplavené fotkami dovolenkárov z vychytených letovísk.

Pred rokmi však bolo more pre Slovákov vzácnosťou a neváhali za ním cestovať dlhé hodiny vlakom či autobusom. Ako si na svoje retro dovolenky na pláži spomínajú známe celebrity?

Fotogaléria
7
fotiek v galérii

Beáta Dubasová (56)

S rozopnutým zipsom na Thasose

 

Speváčka sa v roku 1994 vybrala s manželom Andrejom Andrašovanom (62) na prvú spoločnú dovolenku pri mori. Na gréckom ostrove Thasos zažili mierny šok, keď zistili, že sú ubytovaní v izbe pod úrovňou chodníka. „Cez malé okná sme videli len členky nôh ľudí, ktorí šli po chodníku, sem-tam nám nazrelo do miestnosti nejaké dieťa. Prvý raz som tu ochutnala morské potvory,“ prezradila Beáta, ktorá pri odchode z ostrova zažila poriadny trapas.

Otvoriť galériu

„Mali sme naponáhlo, už nás pred budovou čakal autobus. Behala som po izbe v šatách s rozopnutým zipsom, držali len na hornom gombíku. Rýchlo som zbalila posledné veci a poprosila Andreja, aby mi zapol zips na šatách. Lenže medzitým som ešte čosi išla zobrať, a keď sme nastúpili do autobusu, jedna pani mi decentne povedala: „Pani Dubasová, máte rozopnuté šaty na chrbte, vidno vám nohavičky!“

 

Peter Modrovský (35)

Vlakom do Bulharska

Tanečník si spomína na dovolenky pri Čiernom mori. „Keďže mama pracovala na železnici a ja som bol veľkým fanúšikom vlakov, cestovali sme k moru vlakom. Boli to uzavreté vagóny, v ktorých bolo vždy veselo, dokonca sa varil guláš!“ smeje sa Peter. „Fotografi a je z roku 1998, keď sme boli s maminou v prímorskom letovisku Pomorie,“ prezradil Peter, ktorému sa do pamäti vryli najmä zážitky z cesty vlakom.

Otvoriť galériu

„Keď sme stáli v Rumunsku, zatvárali opaskom okná, aby nás nevykradli. Pamätám si, ako pri koľajach stáli rumunské deti a cestujúci im hádzali cukríky a žuvačky,“ spomína tanečník a dodáva, že tak ako všetci v tých časoch, aj oni si na pláž brali vlastný slnečník a posteľnú plachtu, z ktorej sa piesok ľahko vyprášil.

 

Ivan Letko (84)

Stratil kľúče na Jadrane

Otvoriť galériu

Obľúbený herec nedá dopustiť na Jadranské more. „Často som chodieval na Jadran, v podstate každé leto. Obľúbil som si malú dedinku Podaca na Makarskej riviére,“ prezradil Letko, ktorý si zamiloval tamojšie prostredie. „Je tam nádherné pobrežie, nad plážou sa týčia útesy pohoria Biokovo. Navyše tam žijú neuveriteľne milí ľudia a majú tam vynikajúce červené vínko,“ chváli si aj po rokoch dovolenkové miesto herec, ktorý na Jadrane zažil aj milú príhodu.

Bolo to už dávno, stratil som kľúče od auta a hoci som ich všade hľadal, nenašiel som ich. Bol som v koncoch, tak som dokonca kontaktoval tamojšiu políciu. Najväčšie prekvapenie ma čakalo, keď som kľúče našiel na streche auta,“ smeje sa Letko pri spomienke na roky starú historku.

 

Katarína Brychtová (52)

V Rumunsku so starými rodičmi

Známa herečka si spomína hlavne na leto na Slovensku. „Celé detstvo som prázdniny trávila väčšinou na našej chalupe na myjavských kopaniciach. Pri mori som bola len dvakrát. Raz s mamou, to už som mala osem rokov, no premiéru malo more v mojom živote v roku 1972. Mala som päť rokov a starí rodičia mňa aj brata vzali do Rumunska,“ zaspomínala si Katarína, ktorú more uchvátilo, najviac vlny, v ktorých sa s bratom vyšantili.

Otvoriť galériu

„Doteraz si pamätám, ako ma môj o tri roky starší brat Juraj zahrabával do piesku. Trčala mi len hlava, pod ktorou som mala vankúšik. Zavrela som oči, akože spím. Všetci sa na nás bavili. Obdivujem starú mamu, že nám to dovolila, lebo piesok som potom mala naozaj všade,“ smeje sa pri spomienke herečka.

 

Nela Pocisková (28)

Do Španielska autobusom

Dvojnásobná mamička, speváčka Nela Pocisková bola pri mori, keď mala necelých päť rokov. Spolu s rodičmi a bratom Miňom cestovala v lete 1995 do najznámejšej a najobľúbenejšej časti Španielska, do oblasti Costa Brava, známej prenádhernými plážami. „Cestovali sme tam autobusom celých 24 hodín. Rodičia spomínali, že to bolo únavné, ale mne sa to vtedy nezdalo asi také hrozné. Sedeli sme v autobuse, kde boli sedadlá vo štvorke oproti sebe. My s bratom sme spali na zemi,“ smeje sa Nela, ktorá na dovolenku spomína dnes ako na obrovský zážitok.

Otvoriť galériu

Späť sme už leteli lietadlom. „Bola to prvá rodinná dovolenka pri mori na 15 dní a z toho nám šesť dní lialo ako z krhly. Bolo tam však nádherne, blízko bolo aj delfinárium s papagájmi, odkiaľ sme s bratom nechceli odísť, tak sa nám tam páčilo,“ spomína speváčka na prvé stretnutie s morom.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas Nedeľa, Marika Eisler Studeničová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová.
Von der Leyenová prezradila, čo bude jej najvyššia priorita: Rozšíri sa EÚ? TOTO sú jej slová
hacker in hoodie typing code in program using laptop in dark studio
Hrozné, čo sa vo Fínsku deje: Ministerka vnútra Ranneová hovorí o prepojení na Rusko
Na snímke ministerka kultúry Martina Šimkovičová (nominantka SNS).
Šimkovičová OBHAJUJE novú hymnu: Hovorí o ambicióznom projekte! Verejnosti dala SĽUB
Poslankyňa Európskeho parlamentu Monika Beňová (Smer-SD) a ministerka kultúry SR Martina Šimkovičová (nominantka SNS)-
Smeráčka Beňová o NOVEJ hymne: NÁKLAD, ktorý Šimkovičovú nepoteší! Som za, ale len ak...
Sú mačky múdrejšie ako batoľatá? (ilustračné foto.)
Géniovia zvieracej ríše: Vedci testovali štvornohých miláčikov! PORAZIA dokonca aj malé deti
Emma Acko
Foto
Tehotná Emma VYPADLA z paneláku: Na mieste bola mŕtva! Bábätko zachránili, ako na tom je?
Police officer standing guard over seized packages of drug
Desať Iráncov odsúdili na doživotie: Opletačky s drogami! Čítajte, čo majú za ušami
(ilustračná fotografia).
Investigatíva o maloletých migrantoch získala OCENENIE: Ich zistenia naháňajú hrôzu! Ohavné, čo zažívajú
Maja prežila len vďaka všímavému partnerovi.
Foto
Tehotná Maja večer zaspala a začala chrápať: Budúci otecko si všimol detail a hneď vedel, že je zle!
Mikaela maródi spolu s priateľom Alexom Kildem.
Foto
Na lyže sa tak skoro nepostaví: Zdravotný stav Shiffrinovej snúbenca sa skomplikoval!
Predseda SNS Andrej Danko.
Danko sa pustil do ministrov Rašiho a Druckera: Naleteli ste TÝM, ktorí…
Ruský prezident Vladimir Putin v dňoch 22. až 24. októbra hostí summit BRICS v ruskom meste Kazaň.
Foto
Summit krajín BRICS prijal spoločné vyhlásenie: Chcú, aby globálny juh získal...