Tí, čo prišli, neoľutovali, ale hlavne veľmi rýchlo si naplnili žalúdky. Okrem už pomaly tradičného 400-kilového býka však tento rok šli na dračku aj iné dobroty. Čo mizlo z pultov rýchlosťou blesku a kde si dali záležať na zdravšom variante prípravy?
Aj tento rok sa ľudia najviac dožadovali pečeného býka. Stanislav Domín (28) prezradil, že 16-mesačného 400-kilového býka piekli 14 hodín. „400 až 600 porcií sa minulo asi za 4 hodiny,“ prezradil. Okrem neho však šaleli aj za pečenými prasiatkami. Vyhľadávanou pochúťkou bol aj netradičný „slovenský krémeš“. Chlieb s tradičnou bryndzovou nátierkou mizol z pultu rýchlosťou blesku. „Za štyri hodiny sa minulo 20 kíl pomazánky a 16 pecňov chleba,“ prezradila stánkarka Martina s tým, že chleby nestíhali krájať a natierať. Na úplne iné delikatesy stavil tím z Uhrovca pod vedením starostky Zuzany Marčekovej. „Rodisko Alexandra Dubčeka a Ľudovíta Štúra sa zviditeľňuje tým, že robí ekologické grilovanie,“ prezradila s tým, že eko grilovanie sa robí čisto na dreve a premiérovo ponúkali aj krevety.