Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
29.10.2019 17:04 | Správy | Politika
Video

Glváč po tom, ako oznámil, či odstúpi z funkcie: S Marianom Kočnerom som komunikoval veľakrát

Predseda Smeru-SD Robert Fico bude stáť pri akomkoľvek rozhodnutí podpredsedu parlamentu Martina Glváča (Smer-SD).

Povedal to na brífingu po stretnutí s Glváčom, ktorého opozícia žiada o odchod z funkcie pre jeho komunikáciu s Marianom Kočnerom, obžalovaným z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka, ktorej obeťou sa stala aj Martina Kušnírová.

Podpredseda parlamentu Martin Glváč (Smer-SD) nateraz ostáva vo svojej funkcii. Vyzýva všetkých, ktorí mali akýkoľvek kontakt s Marianom Kočnerom, aby sa vzdali svojich mandátov, a on v tom prípade urobí to isté. Svoje rozhodnutie v súvislosti s údajnou komunikáciou s Marianom Kočnerom povie podľa svojich slov čoskoro. Priznal však, že s Kočnerom bol v kontakte. "S Marianom Kočnerom som komunikoval veľakrát," odpovedal na otázku novinárov. 

Glváč tiež novinárom povedal, že Mariana Kočnera pozná viac ako 20 rokov, ku komunikácii s ním sa nebude vyjadrovať až do vyjadrenia orgánov činných v trestnom konaní k jednotlivým záležitostiam komunikácie.  Podpredseda parlamentu vyhlásil, že sa o zotrvaní vo svojej funkcii rozhodne a v krátkom čase dá vedieť. "Samozrejme, budem konať tak, aby som nepoškodil strane Smer-SD," dodal. Poďakoval sa koaličným partnerom, že k schôdzi pristupovali tak, ako garantovali.

 

"Ako predseda strany Smer mám povinnosť stáť pri mojich ľuďoch v dobrom aj v zlom. Vážim si prácu, ktorú robil a robí Martin Glváč," povedal Fico. Médiá podľa jeho slov uplatňujú selektívnu zodpovednosť. Nesúhlasí s tým, že zodpovednosť sa vyvodzuje len voči predstaviteľom Smeru-SD. Fico si myslí, že médiá by rovnako mali pristupovať napríklad k Richardovi Sulíkovi, ktorý sa stretával s Marianom Kočnerom, Igorovi Matovičovi, ktorý je daňový podvodník, či k Andrejovi Kiskovi, ktorý podľa Fica "by ukradol aj mŕtvemu topánky".

Predseda vlády Peter Pellegrini (Smer-SD) rešpektuje vyhlásenie podpredsedu NR SR, že v krátkom čase oznámi svoje rozhodnutie. Pre TASR to uviedla premiérova hovorkyňa Patrícia Macíková.

Líder OĽaNO Matovič vyjadrenia Fica a Glváča kritizoval. Skonštatoval, že v Smere-SD podceňujú svojich voličov a myslia si, že "žerú seno". Glváč mal v utorok čeliť odvolávaniu na mimoriadnej schôdzi parlamentu. Poslanci však neschválili program rokovania, ktorého jediným bodom malo byť odvolávanie Glváča z funkcie pre jeho údajnú komunikáciu s Marianom Kočnerom, ktorý je obžalovaný z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka. Komunikáciu medzi Glváčom a Marianom Kočnerom cez aplikáciu Viber zverejnil minulý týždeň líder hnutia OĽaNO Igor Matovič. Podľa neho z nej vyplýva, že mal Glváč vedieť o viacerých kauzách, napríklad aj o tom, že si Marian Kočner nominoval svojho človeka do funkcie zástupcu riaditeľa Slovenskej informačnej služby. Matovič tvrdí, že Glváč klamal o tom, že sa s podnikateľom od roku 2012 nestretol.

Glváč tvrdenia odmietal, podal pre ne aj trestné oznámenie. Tvrdil, že líder OĽaNO pácha trestnú činnosť, ak zverejňuje jeho údajnú komunikáciu. Trval na tom, že sa s Marianom Kočnerom nestretol od roku 2012. Senát Špecializovaného trestného súdu však povolil prepis údajnej komunikácie Mariana Kočnera cez aplikáciu Threema ako dôkaz v kauze falšovania zmeniek TV Markíza. Komunikácia sa napokon čítala na pondelkovom (28. 10.) pojednávaní.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Libanonský premiér Nadžíb Míkátí a talianska premiérka Giorgia Meloniová počas prehliadky čestnej stráže v Bejrúte.
Talianska premiérka spravila prekvapujúci krok: Návšteva, na ktorú sa žiadny politik neodvážil
Alex neveril vlastným očiam.
Foto
Paraglajdista bol v šoku, keď to uvidel: ZVLÁŠTNE, čo objavil na vrchole pyramídy!
Ruský prezident Vladimir Putin.
Čína chce posilniť vzťahy s Ruskom: Zálusk si robí aj na ďalšiu krajinu, nezláka ju k sebe USA?
Na snímke minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD).
Zneužívanie rezervačného systému cudzineckej polície: Ministerstvo reaguje na kšeftovanie s termínmi
Kateřina Pauláthová si po tom, ako ukončila lyžiarsku kariéru užíva a svojich fanúšikov sem-tam aj provokuje.
Foto
Bývalá česká lyžiarka poslala fanúšikom šteklivé foto: Provokuje z kúpeľov
Na snímke predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD).
Vážne slová Fica po summite EÚ: Ak si neochránime vonkajšie hranice, bude NESKORO
ilustračné foto
Aká je pravda o vojakoch KĽDR v Rusku?! Aha, čo povedal generálny tajomník NATO
Vši sa vyskytujú o tretinu viac ako pred rokom!
Výskyt vší sa na Slovensku drasticky zvýšil: NAJHORŠIE je to na západe! TAKTO im môžete predísť
Paulovič roky bojoval s oslabeným srdcom.
Foto
Paulovič († 71) nakrúcal aj na sklonku života: Toto sú jeho POSLEDNÉ zábery spred kamery!
Tunel Branisko.
Mimoriadna uzávierka Braniska: S obmedzeniami rátajte aj na budúci týždeň!
Ilustračné foto.
Mladíka na letisku PREŠLO lietadlo: Cítil som, ako mi PRASKAJÚ kosti! Hrôzostrašná spoveď o nehode
(ilustračné foto).
Platové rozdiely na východe Slovenska: Najviac to pociťujú TIETO pozície! Koľko zarobia v Košiciach?