Podľa jedného bio farmára, s ktorým sa kráľovná rozprávala na večeri v Buckinghamskom paláci, na jej tanieri zriedka pristanú zemiaky. Škrobnaté hľuzy ľuľkovitej rastliny totiž majú vysoký glykemický index. A ich konzumácia, zvlášť v podobe vyprážaných hranoliek, krokiet apod., vedie k rýchlemu ukladaniu tukov v podkoží. Alžbeta II. ich tak vraj veľa neje.
"Nepamätám sa ako, ale dostali som sa do debaty o diabete a strave a kráľovná povedala, že neje moc zemiaky," tvrdí bio farmár Guy Singh-Watson v rozhovore pre denník The Mail. Alžbeta II. na oficiálnych banketoch a večerách nikdy nemá vopred určené, ktorý tanier je jej. Vyberie si náhodne jeden potom, čo ich privezú na vozíku. Tak sa vylúči možnosť, že ju niekto otrávi. Alžbeta tiež zo svojho jedálnička trvalo vyradila cesnak. Jednoducho kvôli dychu. Pretože neustále s niekým komunikuje, nemôže si dovoliť mať páchnuci dych.
"Kuchári jej pripravia menu na tri dni dopredu. Ona všetko prejde vrátane receptov a schváli. Tak máme dosť času si všetko pripraviť a zabezpečiť suroviny. V knihe s jedálničkom, ktorý jej kuchári zostavia, jednoducho preškrtne všetko, čo jesť nechce," cituje denník The Sun bývalého kráľovninho šéfkuchára Darrena McGradyho.